Brăilean arestat pentru că și-a violat fiica de 15 ani. El s-a ascuns ca să nu ajungă la închisoare

0
Publicat:

Povestea a ieșit la iveală când fiica bărbatului, o adolescentă de 15 ani, i-a povestit unei cunoștințe că tatăl său o pipăie. Individul a fugit de acasă și a fost prins după trei săptămâni.

Suspectul de viol a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Suspectul de viol a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul

O adolescentă de 15 ani și-a reclamat tatăl la Poliția din Brăila, pe 17 august. Adolescenta a povestit că, în perioada noiembrie 2021-august 2022, ar fi fost constrânsă fizic de tatăl său să întrețină raporturi sexuale orale cu acesta.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în data de 16 august, în urma unui conflict spontan avut cu tatăl său, tânăra i-ar fi povestit unei cunoștințe faptul că tatăl său o atinge și o pipăie, moment în care bărbatul a devenit agitat și a fugit de acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Joi, 8 septembrie, polițiștii au efectuat o percheziție la o societate situată în afara municipiului Brăila, unde se ascundea tatăl adolescentei. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru audieri, fiind cercetat într-un dosar penal sub acuzațiile de viol, violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.

Tot pe 8 septembrie, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, iar vineri, 9 septrembrie, Judecătoria Brăila a emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 30 de zile. Bărbatul suspectat că și-a violat fiica a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.

Pedeapsă record pentru că și-a violat fiica

Curtea de Apel Piteşti l-a pedepsit exemplar în luna octombrie 2021 pe un bărbat care şi-a violat de zeci de ori fetiţa de doar 10 ani. Bărbatul, originar din comuna argeşeană Poiana Lacului, a primit 26 de ani şi cinci luni de închisoare cu executare. Sentinţa reprezintă cea mai mare pedeapsă dată vreodată în Argeş pentru viol şi rele tratamente.

În noiembrie 2019, fetiţa, pe atunci în vârstă de 11 ani, a reclamat la Poliţie că fratele său în vârstă de 16 ani a violat-o de mai multe ori. Ancheta a confirmat teribilul caz, iar fratele minorei a fost arestat.  Procurorii au extins însă ancheta şi au astfel au ieşit la iveală ororile comise de Ionel Marin în casa unde locuia cu cei şapte copii.

După cum au depus mărturie mai mulţi vecini, acesta nu le cumpăra haine copiilor, îi ţinea în mizerie şi nu puţine erau zilele în care nu le dădea de mâncare. După ce fratele fetiţei violate a fost arestat, Protecţia Copilului Argeş a plasat-o pe micuţă în regim de urgenţă, împreună cu patru dintre fraţii săi, în vârstă de 4 ani, 5 ani, 12 ani şi respectiv 14 ani. Împreună cu tatăl lor a rămas doar un frate care împlinise 18 ani. 

În timpul şedinţelor de consiliere psihologică, micuţii au povestit cum erau bătuţi cu brutalitate de tată. 

Procurorii au avut suspiciuni de la început că şi tatăl ar fi violat-o pe fetiţă. Iniţial, micuţa le-a spus anchetatorilor că nu a fost abuzată sexual. Însă după mai multe luni, aceasta a mărturisit că tatăl său a abuzat-o sexual în repetate rânduri. 

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, bărbatul şi-ar fi agresat fizic toţi cei şapte copii şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră. Anchetatorii au extins cercetările, iar Ionel Marin a fost arestat în septembrie 2020. Iar după un an a fost condamnat definitiv la închisoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite