Umor cât cuprinde: Cele mai bune caricaturi din lume mai pot fi văzute la Casa Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alese din 600 de lucrări venite din 42 de ţări, caricaturile de la Salonul Internaţional de la Brăila vor fi expuse până în luna octombrie. La fel, cele de la Galeria din pod, realizate de Costel Pătrăşcan.

Organizatorii Concursului Internaţional de Caricatură, desfăşurat la Brăila, pe 17 septembrie - Consiliul Judeţean şi Centrul de Creaţie - vor să ţină deschisă pentru public expoziţia de la Casa Tineretului, cel puţin o lună.

La loc de cinste sunt lucrările câştigătoare ale Marelui Premiu (1.500 de euro) şi Premiului I (1.000 de euro), semnate de Doru Axinte (Tulcea), respectiv Pawel Kuckzinski (Polonia).

Dată fiind tema concursului - criza - caricaturile expuse s-au bucurat de atenţia a sute de brăileni, prezenţi la eveniment. Juriul a fost condus de cunoscutul jurnalist şi critic de artă Tudor Octavian.

Caricaturistul brăilean de talie europeană, Costel Pătrăşcan, va ţine, de asemenea, deschisă expoziţia personală, „Jos!",vernisată sâmbătă, 18 septembrie, până la jumătatea lunii octombrie. Cei interesaţi pot admira lucrările lui Pătrăşcan zilnic, între orele 10.00 şi 17.00, la Galeria din pod, situată în incinta Centrului de Creaţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite