Tragedie: Au făcut chetă pentru înmormântarea unui bebeluş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Măxineni a aprobat un ajutor de înmormântare în valoare de 300 de lei pentru familia bebeluşului decedat din cauza unei bronhopneumonii, în dimineaţa zilei de 19 mai. Salariaţii Primăriei, primarul şi viceprimarul au adunat alţi 200 de lei care au fost trimişi familiei.

„Sunt atât de săraci, că nu au cu ce să facă înmormântarea copilului", ne-a declarat primarul Mihai Ruse.

Băieţelul de numai o lună şi trei săptămâni a fost găsit de mama sa, Maria Ignat, de 22 de ani, mort în pat. Copilul tuşea de câteva zile, dar mama şi concubinul ei nu s-au dus cu băiatul la medic.

Bebeluşul nu fusese recunoscut legal de tatăl biologic, Giani Stoian, de 25 de ani, şi nu avea nici măcar certificat de naştere. De înscriere la medicul de familie, nici vorbă. Părinţii au motivat că nu a făcut nimic din lipsă de bani. Nici certificatul constatator al naşterii copilului nu a fost scos, pentru că tatăl biologic nu are carte de identitate valabilă.

Copilul nu exista

De abia după ce va obţine cerificatul de naştere, va putea fi eliberat cel de deces şi abia atunci părinţii vor putea înmormânta bebeluşul. Maria Ignat mai are un băieţel de un an şi opt luni cu actualul concubin şi unul de cinci ani dintr-o altă relaţie.

„În urma anchetei sociale, ne-am asigurat că băieţelul de cinci ani este crescut corespunzător de bunicii din partea mamei şi cel de un an şi opt luni de bunicii paternali. După terminarea anchetei vom stabili dacă părinţii se fac vinovaţi de neglijenţă în acest caz", ne-a declarat Simona Cimpoae, director general adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite