STUDIU: La Brăila se pun bazele unei lucrări asupra lipitorilor medicinale care să detemine acceptarea folosirii lor şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiul este făcut de un cercetător de la Universitatea Bucureşti, care este secondat de singurul brăilean care se ocupă de creşterea lipitorilor destinate uzului medical

Ideea unei lucrări de referinţă în domeniu a venit ca o necesitate firească după ce, în urmă cu doi ani, a fost cerută diriguitorilor Parcului Naţional Balta Mică a Brăilei aprobarea pentru recoltarea de lipitori, în vederea creşterii lor în mediu steril pentru necesităţi medicale.

Aprobarea respectivă nu a putut fi dată pentru că nu există nicio prevedere legală în baza căreia să se poată emite autorizaţiile necesare.

Cunoscând în detaliu situaţia, renumitul profesor doctor Angheluţă Vădineanu de la Universitatea Bucureşti a propus această temă, a realizării unei lucrări de ecologie sistemică asupra lipitorilor şi utilizării lor în medicină, celor care studiază în vederea obţinerii doctoratului.

Pentru ca legea să le accepte

Scopul este ca această lucrare să ducă la un cadru legislativ care să permită medicilor să folosească lipitorile.
"Mi s-a părut deosebit de interesantă tema, cu atât mai mult cu cât deschide posibilitatea realizării unor studii complexe, absolut noi în literatura de specialitate românească", ne-a declarat Tiberiu Andrei Fermaş, doctorand, cel care pune cap la cap datele necesare realizării lucrării.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite