Șoferul unui microbuz de călători, băut în trafic. A rămas fără permis auto pentru trei luni

0
Publicat:

Șoferul unui microbuz de transport persoane din Brăila a fost prins băut la volan. Polițiștii l-au testat rezultând 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a rămas fără permis timp de trei luni.

Șoferul unui microbuz de transport persoane, prins băut la volan FOTO: DEBRAILA
Șoferul unui microbuz de transport persoane, prins băut la volan FOTO: DEBRAILA

Luni, 10 octombrie 2022, în intervalul orar 06.00 - 10.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Județean Brăila au desfăşurat controale în trafic a autovehiculelor de transport persoane, cu precădere în zonele cu risc rutier ridicat.

În jurul orei 08.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un microbuz, pe Calea Călăraşilor din municipiu. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.450 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a transmis IPJ Brăila.

Acţiunea a avut ca scop „reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăţie, autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto”.

Poliţiştii au controlat 101 de vehicule şi au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. 

Nereguli și în transportul de persoane din Galați

O acțiune similară a avut loc și în județul Galați. Au fost verificate 52 autovehicule destinate transportului de persoane și opt autovehicule destinate transportului de elevi.

Întrucât au fost constatate unele nereguli, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale privind nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, șapte sancțiuni pentru nerespectarea condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, privind circulația pe drumurile publice, trei dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto destinate transportului de elevi.

„Un bărbat de 48 ani, din comuna Ivești, care conducea un autobuz pe DN2B și care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, a oprit pentru a îmbarca călători în zona unei stații peco, fără ca stația respectivă să figureze în graficul de circulație aferent licenței de transport”, a anunțat IPJ Galați.

De asemenea, conducătorul autobuzului nu a eliberat bilete/legitimații de călătorie, aferentei distanței parcurse, pentru un număr de 10 călători și nu avea completată foaia de parcurs. A fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 13.000 lei.

„Un bărbat de 45 ani, din municipiul Galați, a condus un microbuz pe DN2B, care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, fără a elibera bilete/legitimații de călătorie, aferentei distanței parcurse, pentru un număr de opt călători și fără a introduce cartela tahografică în aparatul tahograf. A fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 lei”, au precizat reprezentanții Poliției Galați.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite