Şapte noi locuri de muncă prin antreprenoriat social în judeţul Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la lansarea de astăzi. FOTO: N.Butnaru
Imagine de la lansarea de astăzi. FOTO: N.Butnaru

Joi, 23 mai 2013, la Brăila, Fundaţia Soros a organizat evenimentul Economia socială în satele româneşti, ultimul din campania de promovare a rezultatelor proiectului RURES. Spaţiul Rural şi Economia Socială în România.

În trei sate din judeţul Brăila, Chiscani, Râmnicelu şi Măxineni au fost înfiinţate trei întreprinderi sociale (Asociaţia Comunitară Pichiu, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Râmnicelu, Asociaţia de Dezvoltare a Comunei Măxineni), care au ca activităţi economice frizeria (Chiscani) şi agricultura (Râmnicelu şi Măxineni).

Activităţile economice alese de membrii celor trei asociaţii valorifică pe de-o parte potenţialul agricol al zonei, pe de altă parte, meseriile oamenilor din sat. Întreprinderile sociale nou înfiiţate au facilitat crearea a şapte locuri de muncă în cele trei sate. 

În cadrul evenimentului, cei şapte angajaţi din cele trei întreprinderi sociale au împărtăşit cu reprezentanţi ai autorităţilor publice (Camera Agricolă Brăila, Agenţia Judeţeană a Ocupării Forţelor de Muncă, Consiliul Judeţean) şi ai organizaţiilor nonguvernamentale cum au fost create structurile de economie socială în satele lor, dar şi provocările start-up-urilor: diversificarea pieţei de desfacere a produselor, riscul alterării culturilor, atragerea de sponsori sau parteneri pentru îndeplinirea misiunii sociale, identificând alături de participanţi soluţii adaptate la specificul fiecărei întreprinderi. 

Proiectul RURES. Spaţiul Rural şi Economia Socială în România a facilitat înfiinţarea a 25 de întreprinderi sociale în sate din 8 judeţe: Alba, Braşov, Suceava, Botoşani, Buzău, Brăila, Prahova şi Călăraşi, a creat 50 de locuri de muncă în mediul rural, 216 persoane au primit consultanţă în economie socială. 

Proiectul RURES. Spaţiul Rural şi Economia Socială în România, implementat în perioada iulie 2010- iunie 2013, de către Fundaţia Soros, în parteneriat cu Fundaţia Pestalozzi şi Fundaţia Civitas este cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/84/6.1/S/55122. Valoarea totală a proiectului este de 9.874.142,00 lei.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite