RUŞINOS: Ofiţer de la Direcţia Generală de Protecţie Internă a Poliţiei, reţinut pentru trafic de influenţă de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajat la Protecţie Internă, obligat să-şi urmărească colegii corupţi, comisarul şef Mihăiţă Manea a fost reţinut pentru trafic de influenţă. El ar fi luat 4.500 de lei de la un denunţător pentru a interveni într-un dosar penal.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi - efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MANEA AUREL MIHĂIŢĂ, comisar şef de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Brăila, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În a doua decadă a lunii septembrie 2011, inculpatul Manea Aurel Mihăiţă a primit de la un denunţător suma de 4.500 lei, pentru ca în schimb, folosindu-se de funcţia sa de ofiţer de informaţii, să intervină pe lângă procurorii şi ofiţerii de poliţie care instrumentau un dosar penal sub aspectul infracţiunii de furt calificat, astfel încât aceştia să dispună restituirea a cinci utilaje agricole indisponibilizate de la persoanele cercetate. Este de menţionat că, în virtutea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Manea Aurel Mihăiţă cunoştea situaţia din dosarul respectiv.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 24 noiembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite