Răpirea şi violarea unei copile în Brăila, pedepsite cu 14 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul care a batjocorit o fetiţă de 10 ani în Brăila, în 2019, răpind-o din faţa unui magazin non stop, a fost condamnat pentru lipsire de libertate şi viol. Anchetatorii au descoperit că acesta forţase doi indivizi să declare că ei sunt autorii violului, pentru a scăpa de închisoare.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe autorul înfiorătorului viol de la Brăila din 2019, când o fetiţă de 10 ani a fost răpită în plină stradă, violată, ameninţată cu moartea şi abandonată plină de sânge în faţa unui magazin. 

Laurenţiu Tudori, autorul faptei, a primit 14 ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi viol. Decizia a fost pronunţată la 7 martie 2022.

Complicele său, Valentin Rusu, va executa cinci ani de închisoare pentru complicitate la viol. Acesta a distrus hainele care purtau urmele de sânge ale fetiţei în scopul împiedicării anchetei şi tragerii la răspundere penală a violatorului.

Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu, cei doi bărbaţi suspectaţi iniţial de agresarea sexuală a copilei, au fost achitaţi de Judecătoria Brăila pentru favorizarea făptuitorului întrucât există o cauză de neimputabilitate, respectiv constrângerea fizică. Practic, judecătorii spun că cei doi ar fi fost ameninţaţi să ia fapta asupra lor.

Curtea de Apel Galaţi a întors decizia şi l-a condamnat pe Cătălin Cornel Drăgan la o amendă penală de 1.800 de lei pentru favorizarea infractorului, iar Corin Mămăligeanu a primit o sancţiune pecuniară de 1.270 de lei.  Laurenţiu Tudori şi Valentin Rusu au fost obligaţi să îi plătească fetiţei agresate sexual suma de 200 000 lei cu titlu de daune morale.  

Au recunoscut o faptă pe care nu au comis-o

Judecătoria Brăila îi arestase iniţial în acest caz pe Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani) sub suspiciunea de lipsire de libertate şi viol. Surse din anchetă arată că cei doi au fost eliberaţi fiindcă analizele ADN au infirmat teoria conform căreia ar fi comis faptele, deşi le-au recunoscut în timpul interogatoriului.

Cazul este plin de ciudăţenii. De pildă, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Brăila, cei doi tineri erau îmbrăcaţi aproape identic ca adevăratul autor al violurilor, lucru care i-a şi indus iniţial în eroare pe anchetatori. Un alt aspect care a frapat a fost că suspecţii iniţiali au recunoscut comiterea unor fapte extrem de grave, care le-ar fi putut aduce condamnări grele cu închisoarea. 

Batjocorită şi după ce leşinase

Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani) fuseseră cercetaţi iniţial sub suspiciunea că au batjocorit, pe 24 noiembrie 2019, o fetiţă de 10 ani în moduri ce cu greu pot fi descrise în cuvinte. Conform unor surse judiciare, copila a fost violată şi după ce leşinase.

”Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment a rezultat că, la data de 24.11.2019, în jurul orei 20,30, primul dintre inculpaţi a abordat-o pe victima minoră ce se afla în proximitatea unui magazin non stop de pe raza municipiului Brăila şi, prin exercitarea de ameninţări, a condus-o pe un teren viran amplasat la ieşirea din municipiu, unde, prin constrângere, a întreţinut cu minora un act sexual; în continuare, acelaşi inculpat a condus-o pe victimă, tot împotriva voinţei ei, într-un imobil nelocuit din municipiul Brăila, unde, atât prin exercitarea de constrângeri, dar şi profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra, a mai întreţinut cu aceasta raporturi şi acte sexuale, cauzându-i leziuni traumatice. În acelaşi imobil menţionat anterior s-a aflat şi cel de-al doilea inculpat care, ulterior celui dintâi, a întreţinut şi el raporturi sexuale cu victima”, a declarat iniţial procurorul de caz.

Adevăratul autor, identificat şi reţinut după câteva luni

Ulterior, după mai multe luni de anchetă, procurorii au stabilit că cel care a violat-o pe minoră este un al treilea bărbat, Laurenţiu Tudori.

”S-a reţinut că, în seara de 24 noiembrie 2019, prin constrângere (fizică şi psihică), dar şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore, T.L. a întreţinut cu aceasta mai multe acte sexuale orale şi anale, precum şi raporturi sexuale, la diferite intervale orare şi în diferite locuri din municipiul şi din afara municipiului Brăila, prin acţiunile întreprinse victimei fiindu-i create leziuni ce au necesitat 21 - 23 de zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie. 

Totodată, s-a mai reţinut faptul că, în aceeaşi dată de 24.11.2019, în intervalul orar 20.30 - 23.00, T.L. a lipsit-o în mod nelegal de libertatea de mişcare şi de deplasare potrivit voinţei ei, prin întrebuinţarea de ameninţări cu moartea şi violenţe fizice pe aceeaşi persoană vătămată minoră, impunându-i acesteia să se deplaseze pe un traseu impus de T.L. până în extravilanul municipiului Brăila, şi, ulterior, înapoi, pe acelaşi traseu, până în apropierea unui magazin din municipiul Brăila, de unde victima fusese luată de autor, durată de timp ce a depăşit cu mult intervalul necesar întreţinerii de raporturi sexuale cu victima”, se menţionează în rechizitoriu.

Fetiţa de 10 ani a fost abandonată plină de sânge în faţa magazinului de unde fusese răpită, fiind ameninţată cu moartea să nu spună nimic despre ce i s-a întâmplat. Cu greu, micuţa a ajuns acasă, unde i-a povestit mamei prin ce trecuse, fiind la limita puterilor din cauza pierderii de sânge şi a violurilor repetate la care fusese supusă. Ulterior, a fost transportată la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Violatorul în serie ce părea de neoprit. Judecătorii l-au pedepsit exemplar pentru ce le-a făcut victimelor

Român din Spania, violator în serie. Îşi anihila victimele, le filma, apoi le trimitea videoclipurile sexuale cu text şi muzică

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite