Proiect pentru tinerii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul spectacol din cadrul proiectului „Suntem la fel ca voi”
Ultimul spectacol din cadrul proiectului „Suntem la fel ca voi”

Direcţia Judeţeană de Tineret Brăila a derulat proiectul „Suntem la fel ca voi", care a implicat 200 de tineri cu probleme speciale

Acesta a avut ca scop interacţionarea tinerilor cu cerinţe educative speciale cu tineri din liceele brăilene. Împreună au participat şi organizat scenete de teatru, poezie, momente de dans, jocuri mixte de baschet, fotbal, etc.

Proiectul „Suntem la fel ca voi", organizat de Direcţia Judeţeană de Tineret Brăila, în perioada octombrie - noiembrie, s-a finalizat de curând, cu succes. Acesta a urmărit ca tinerii cu dizabilităţi să interacţioneze cu tinerii din liceele brăilene.

Astfel, 200 de tineri cu cerinţe educative speciale (CES) au participat la diverse manifestări: scenete de teatru, poezie, momente de dans, jocuri mixte de baschet, fotbal, etc.

În ultima etapă a proiectului, tinerii de la "Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă" (CSEI) au avut prilejul să vizioneze timp de aproximativ două ore, un spectacol care a marcat începutul sarbătorilor de iarnă. „Sunt convinsă că acest proiect, acest demers va continua, se va extinde în viitor şi va prezenta o mai bună cunoaştere a elevilor cu cerinţe educative speciale în comunitate", a punctat profesoara Stelinina Copae, directorul CSEI.

Profesoara Valerica Dumitru, coordonator activităţi pentru tinerii cu CES a adăugat: „Acest proiect, desfăşurat în Brăila a fost un succes şi o mare bucurie pentru tinerii cu CES".

Tinerii cu dizabilităţi s-au bucurat şi doresc să fie solicitaţi la astfel de activităţi care sunt benefice pentru ei".
Proiectul s-a derulat cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite