Procurorii brăileni au finalizat ancheta în cazul autocarului răsturnat la Baldovineşti care a omorât trei oameni. Turcul vinovat e de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sevinc Cemil, şoferul turc al autocarului care, în august 2015, s-a răsturnat pe raza satului brăilean Baldovineşti, a fost trimis în judecată de procurorii brăileni, care au finalizat, recent, ancheta în acest caz. Procurorii au stabilit că Sevinc Cemil a condus cu peste 100 km/h, pe ploaie, prin localitatea Baldovineşti, acesta fiind motivul pentru care autovehiculul s-a răsturnat într-o curbă. Trei oameni au murit atunci.

Sevinc Cemil, de 29 de ani, va fi judecat în lipsă, pentru că a fugit din România imediat după ce a provocat tragedia de pe DE 87. Anchetatorii l-au lăsat în libertate, după ce l-au audiat, după ce turcul le-a dat asigurări că nu va părăsi România. Imediat cum a ieşit din arestul preventiv, însă, a plecat spre Turcia fără să îl oprească nimeni, iar de atunci este de negăsit.

“În jurul orelor 8:50-9:00, ploua torenţial, iar partea carosabilă era acoperită cu apă, din abundenţă. Înainte de a ajunge la Baldovineşti, inculpatul Sevinc Cemil a condus autocarul cu viteză ridicată (peste 100 km/h), neadaptată condiţiilor meteo şi de drum. Ignorând total semnificaţia indicatoarelor de atenţionare şi avertizare, acesta a menţinut o viteză nadecvată şi mult superioară valorilor impuse (circa 105 km/h) chiar şi după intrarea în localitate”, se arată în dosarul instrumentat de procurorii brăileni.

Pe fondul vizibilităţii scăzute datorate ploii, dar şi neatenţiei în conducere, şoferul autocarului a sesizat prea târziu curba la stânga, de pe DE 87. A fost nevoit să acţioneze sistemul de frânare pentru a putea rămâne pe drum, dar autocarul plin cu oameni şi bagaje a derapat către marginea din dreapta, din pricina vitezei necorespunzătoare şi a apei de pe carosabil.

“Autocarul a părăsit carosabilul cu roţile din dreapta şi a pătruns pe acostamentul acoperit cu pietriş şi nisip, ajungând apoi la nivelul benzii de intrare pe DC 10, cu care se intersecta DE 87 (...) Autocarul şi-a pierdut în totalitate aderenţa, înclinându-se mult spre dreapta şi apoi răsturnându-se, în zona benzii de ieşire a DC 10 în DE 87. Pasagerii s-au lovit şi au suferit leziuni, cei mai expuşi fiind ocupanţii locurilor din partea laterală dreapta, care a luat contact, prin frecare, cu suprafaţa carosabilă”, precizează prim-procurorul adjunct Fănel Mihalcea.

Echipele de descarcerare sosite la locul tragediei au identificat trupurile strivite a trei copii, în timp ce multe alte persoane au fost rănite. În accidentul de la Baldovineşti au murit fraţii Elena şi Vladimir N., de 16 respectiv 14 ani, precum şi Borislav C., de numai 5 ani, toţi din Republica Moldova.

Alte 26 de persoane au fost rănite, iar Ivanova F., în vârstă de 65 de ani, a suferit leziuni deosebit de grave ce au necesitat 90 de zile de îngrijiri medicale, rănile suferite în accident punându-i viaţa în primejdie. Femeia s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 50.000 de euro, în timp ce părinţii copilului de 5 anişori solicită despăgubiri record, de 1.000.000 de euro.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite