Primar brăilean trecut de la PDL la PSD: „Nu regret alegerea făcută. Cât am fost în PDL, am cerut degeaba ajutor pentru implementarea unor proiecte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ionel, primarul oraşului Însurăţei   FOTO "Obiectiv - Vocea Brăilei"
Gheorghe Ionel, primarul oraşului Însurăţei   FOTO "Obiectiv - Vocea Brăilei"

În judeţul Brăila au trecut la PSD, înainte de alegeri, trei primari şi 14 consilieri locali. Toţi cei trei primari au fost aleşti din partea PDL, însă au considerat că PSD-ul le va asigura un viitor politic mai bun. În prezent, chiar şi după ce candidatul acestui partid a pierdut la scor alegerile prezidenţiale, primarii traseişti spun că nu regretă gestul făcut.

Unul dintre edilii care au abandonat PDL în favoarea PSD este Gheorghe Ionel, primarul oraşului Însurăţei. Acesta spune că a făcut mutarea ca să fie mai bine pentru întreaga comunitate şi că, din punctul acesta de vedere, nu are de ce să regrete. „Nu regret că am trecut la PSD, fiindcă la ceilalţi (PDL n.n.) am fost atâţia ani şi nici nu s-au uitat la mine. Am încercat să pun în practică o grămadă de proiecte, pentru binele oraşului, şi nu am primit niciun ajutor de la ei”, ne-a declarat primarul Însurăţeiului.

Acesta spune că, deşi este membru PSD de doar câteva săptămâni deja a reuşit, cu sprijinul partidului, să rezolve o problemă importantă pentru comunitate. „Avem în construcţie un campus şcolar şi se acumulaseră o grămadă de datorii, fiindcă nu primeam finanţarea de la bugetul de stat. După ce am făcut mutarea, s-au plătit aceste arierate, iar lucrarea poate merge înainte”, declară Gheorghe Ionel.

Singura părere de rău a edilului din Însurăţei este că a lăsat în urmă mai mulţi prieteni vechi, cu care a fost împreună în PDL foarte mulţi ani. Gheorghe Ionel a intrat în politică la finalul anilor '90, în Alianţa pentru România a lui Teodor Meleşcanu, iar după ce acest partid politic s-a desfiinţat, în 2002, a trecut în partidul lui Traian Băsescu, unde a rămas până în toamna acestui an.

Un alt primar care a ales să treacă de la PDL la PSD este Dima Priceputu, de la Viziru. Şi acesta afirmă că nu îi pare rău pentru decizia luată deoarece nici pe el nu l-a ajutat PDL-ul atunci când a avut nevoie.

„Eu am făcut tot ce s-a putut pentru acel partid, iar când am cerut sprijin pentru implementarea unor proiecte în comună nu l-am primit. Din acest motiv am ales să trec la PSD. Acum sper să rămânem la guvernare până în 2016, dar chiar dacă o să trecem în opoziţie nu e nicio problemă. Sunt obişnuit să nu primesc sprijin. N-am primit nici când PDL a fost la putere, nu primesc nici acum, asta-i situaţia.... Chiar şi fără sprijinul lor, tot am implementat câteva proiecte în comună”, spune primarul Dima Priceputu.

Celălalt primar traseist, Nicolae Ganea, din comuna brăileană Galbenu, spune că a fost membru PDL încă de la înfiinţarea acestui partid şi că acest lucru nu prea a contat atunci când a avut nevoie de ajutor pentru finanţarea unor proiecte. "Sper ca la PSD să găsesc mai mult sprijin şi să fie mai bine pentru comuna noastră", a declarat, scurt, primarul din Galbenu.

Citiţi şi

Bebe Ivan (PSD), primarul comunei Băbana: ”Îmi voi pune un tablou cu preşedintele Iohannis chiar în birou”

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite