Poliţiştii brăileni care au luat şpăgi au scăpat de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şpăgari au intrat în vizorul procurorilor anticorupţie   FOTO Florentin Coman
Poliţiştii şpăgari au intrat în vizorul procurorilor anticorupţie   FOTO Florentin Coman

Toţi agenţii de poliţie brăileni judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu au scăpat de măsura arestului preventiv, fiind cercetaţi sub control judiciar. Judecătorii Tribunalului Brăila au decis, luni, 8 iunie, să îi treacă sub control judiciar pe cei 11 agenţi care până la acea dată au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu.

Astfel, la ora actuală toţi cei 22 de agenţi judecaţi în dosarul „Mită la Poliţişti” se află sub măsura controlului judiciar. Astfel, ei nu au voie nici să se apropie de inculpaţii şi martorii din prezentul dosar sau să comunice cu aceştia direct sau indirect. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin va fi realizată de către IPJ Brăila. Soluţia Tribunalului Brăila nu este definitivă, ci cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore.

După cum se ştie, 22 de agenţi, din cadrul Poliţiei Rutiere şi a Biroului Ordine Publică Brăila sunt acuzaţi că, în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, au primit bani sau alte foloase necuvenite de la conducătorii auto care nu respectau legislaţia rutieră. Sumele primite de inculpaţi variau între 100 şi 1500 de lei şi erau remise în documentul RCA, în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

Joi, 4 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a agenţilor suspectaţi că au luat mită de la şoferi.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite