Plaja pentru nudiste din Staţiunea Lacu Sărat arată ruşinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recipientele în care se ţine nămolul terapeutic arată jalnic  FOTO "Obiectiv - Vocea Brăilei"
Recipientele în care se ţine nămolul terapeutic arată jalnic  FOTO "Obiectiv - Vocea Brăilei"

La fel ca Staţiunea Lacu Sărat, care pare încremenită în timp, şi plaja privată pentru femei, amenajată în urmă cu mai bine de 20 de ani, arată de parcă a intrat într-o buclă temporală, care nu-i permite să îşi schimbe în bine înfăţişarea ci, dimpotrivă, să meargă din rău în mai rău.

La începutul anilor 90, când a fost înfiinţată, plaja arăta acceptabil, fiindcă totul era nou.. Acum, după 20 de ani în care nu pare să se fi făcut vreo altă investiţie, în care nu pare că s-a mai dat măcar cu o mână de vopsea pe lemnul ars de soare al balustradelor sau scaunelor, totul arată deplorabil. Scândurile coapte de soare, putrezite pe la colţuri, sunt rupte. Găurile din pardoseala de lemn au fost acoperite grosier şi neprofesionist, cu alte scânduri bătute deasupra, astfel că cine merge pe acolo trebuie să aibă mare grijă să nu se împidice. De cearşaf intins la soare nici nu poate fi vorba pe acea pardoseală denivelată

Pe alocuri, cuiele sunt ieşite în afară, iar balustradele nu au mai beneficiat de o refacere de la înfiinţare, astfel că se numesc balustrade de protecţie doar cu numele. Ele ar putea ceda şi la greutatea unui copil. Peste toate acestea, locul unde este pus nămolul la dispoziţia femeilor arată de-a dreptul scârbos.

Minunatul nămol este pus în trei bidoane jalnice de plastic, murdare pe dinafară de nămol uscat şi cu fire de păr sau alte resturi. Nimeni nu curăţă, nu îngrijeşte locul. În urmă cu ceva ani exista o cuvă din lemn, specială, în care se ţinea nămolul. Acum aceasta a dispărut, locul ei fiind luat de acele recipiente de plastic respingătoare.

Apa caldă la duşuri lipseşte cu desăvârşire, la fel ca acum 20 de ani. Cine vrea apă călduţă trebuie să-şi aducă sticle de acasă, să le umple cu apă de cum vine la plajă ca să se-ncălzească de la soare.

"Este o bătaie de joc. Nu s-a făcut absolut nimic în toţi aceşti ani. Nu ştiu, ce plătim noi? Nu s-a mai făcut nimic aici de 20 de ani. Şi nici nu ni se dau bilete de fiecare dată. Dacă nu insistam, nu-mi dădeau", s-a plâns revoltată o clientă, unei ziariste a cotidianului local „Obiectiv – Vocea Brăilei” care a intrat pe plaja privată, recent, într-o zi însorită.

O brăileancă era necăjită de faptul că, odată plătit biletul, dacă iese de pe plajă acesta îşi pierde valabilitatea. "Nu este normal. Mai vrem să plecăm la prânz acasă, că este soarele puternic, şi să ne întoarcem după-amiază. Nu putem. Trebuie să plătim din nou biletul, aşa că renunţăm. Este un jaf aici", consideră femeia. "Sunt atâtea posibilităţi tehnice, s-au inventat atâtea, nu se putea face nimic să existe apă călduţă măcar la duşuri? Parcă am trăi tot în secolul trecut. Eu vin pentru că sunt din Brăila şi am nevoie de tratament, altfel aş pleca în altă parte unde sunt condiţii mai bune şi nu-mi pun sănătatea în pericol", a mai spus clienta.

Plaja este administrată de firma SC Animus Com SRL. Administratorul Alexandru Mustaţă recunoaşte că nu prea are soluţii pentru a schimba aspectul jalnic al plajei şi condiţiile improprii în care se fac băile de soare şi nămol. "Noi avem nişte restricţii impuse de lege. Nu putem construi, nu putem aduce nisip, pentru că se ia pe picioare şi se strică nămolul. Cine aduce nisip e un criminal, strică lacul. Podelele trebuie să fie din lemn natural, nu avem voie să le geluim şi să le vopsim. Tineretul ar vrea să fie condiţii de piscină, cu muzică, cu plajă cu nisip, dar nu se poate", a explicat Alexandru Mustaţă.

Din punctul său de vedere este bine că scândurile pontonului rezistă. A spus că le înlocuieşte în totalitate o dată la trei ani, ceea ce la faţa locului nu prea s-a văzut, iar în privinţa cuielor ieşite din scânduri, din nou aceeaşi neputinţă. "Scândurile se mai usucă şi cuiele mai ies. Noi le mai batem, dar ele ies tot timpul. Acolo unde apar găuri mai punem câte o scândură peste ca să nu se întâmple accidente. Nu avem cum să rezolvăm treaba asta, cu cuiele care ies. Ne-am gândit şi la podele din plastic, dar iarăşi nu ne dă voie să aducem podele din plastic pe lac", a precizat administratorul.

Nici în privinţa micilor modernizări, care să arate că trăim în secolul XXI el spune că nu poate face mare lucru. Alexandru Mustaţă a povestit că acum câţiva ani a investit în 24 de panouri solare de încălzire a apei. Au fost folosite un sezon, apoi, în toamnă a venit un tânăr, cu o bâtă şi s-a distrat spărgându-le pe toate. "L-am căutat cu poliţia, l-am găsit, avea 16 ani, iar părinţii erau nişte amărâţi, nu puteau plăti, iar eu nu mai pot să fac încă o investiţie de acest fel. În fiecare lună plătim 10.000 lei apa pentru că nimeni nu închide robinetele. Am pus robinete cu temporizatoare, dar au ţinut o zi şi jumătate. Le-au stricat pentru că nu ştiau să le folosescă deşi am pus afiş că trebuie să apese. Asta este. Nu putem face nimic", este dezamăgit Alexandru Mustaţă.

Citiţi şi

FOTO Staţiunea Lacu Sărat – perla uitată a Bărăganului


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite