"Omul pernă" în spectacol la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din spectacol
Imagine din spectacol

Teatrul Maria Filotti Brăila a programat pentru data de 21 aprilie , ora 18.00 spectacolul Omul pernă de  Martin McDonaugh , regia Radu Afrim. Spectacolul a avut premiera în anul 2008 şi  a primit numeroase premii şi nominalizări .

  Gala Premiilor UNITER, nominalizare la premiul pentru CEL MAI BUN SPECTACOL   - Gala Premiilor UNITER, nominalizare la premiul pentru CEL MAI BUN REGIZOR - Festivalul de dramaturgie contemporană Braşov, PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI  - Festivalul de dramaturgie contemporană Braşov, PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ REGIE - Festivalul de dramaturgie contemporană Braşov, nominalizare pentru CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE  .

            „Omul pernă  este un spectacol despre violenţa asupra minorilor, este povestea a doi fraţi cercetaţi pentru crimă. Unul din ei şi-a ucis părinţii pentru că îi torturau fratele, cel de al doilea a ucis câţiva copii inspirat de nuvelele fratelui său care conţineau torturi rafinate. Textul  a fost  distins cu premiul Olivier în 2004 pentru Cea mai bună piesă nouă, cu Premiul Criticilor din New York pentru Cea mai bună piesă străină în stagiunea 2004-2005 şi cu două premii Tony.    Alaturi de actori profesionisti , in spectacol  sunt distribuiţi si  şi tinerii performeri – care au  o puternică aderenţă la text, iar acest lucru  se transmite spectatorului.  Indirect, ei par să spună propria poveste, sau povestea unui prieten, coleg, cunoscut, parte dintr-o lume care le e împotrivă copiilor şi tinerilor, o lume în care aceştia au toate şansele să devină victime”.

Teatrul Maria Filotti

Brăila

OMUL PERNĂ

de Martin McDonagh

traducerea Miruna Suru

distribuţia :

Katurian – Eugen Jebeleanu

Michal – Emilian Oprea

Tupolski – Liviu Pintileasa

Ariel – Alin Florea

Special Guest – Mihaela Trofimov

Claudiu Urse, Septimiu Stoica,  Adrian Ştefan , Gabriela Parliţeanu,

 Wanessa Dragu, Alin Turcu, Mihai Jinga 

decorul– COSMIN FLOREA

costumele– ANAMARIA PAVEL

coregrafie- EUGEN JEBELEANU

sound design – RADU AFRIM

song „Degeţele” – ADA MILEA

un spectacol de RADU AFRIM

durata spectacol : 2 h ( fără pauz)

data premierei : 7 sept. 2008 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite