Număr record de ţări participante la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” Brăila din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În concurs s-au înscris un număr de 24 de tineri din 13 ţări: Belarus, Bulgaria, Elveţia, Estonia, Franţa, Georgia, Italia, Macedonia, Malta, Polonia, Republica Moldova, România şi Ucraina. Cei mai mulţi concurenţi, în număr de11, sunt din România. Brăila va fi reprezentată de „The Gamblers".

Fiecare concurent român va avea pregatite două piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat. Fiecare concurent străin va interpreta
o piesă din repertoriul propriu, la alegerea juriului, dintre cele două transmise pentru preselecţie şi o piesa compusă de George Grigoriu. Repertoriul din creaţia compozitorului George Grigoriu poate fi obţinut de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale pe suport digital sau hârtie.


Marele premiu va fi un automobile BMW seria 3. Premiul întâi va avea o valoare de 2.500 de euro, premiul al doilea, 2.000 de euro şi premiul al treilea, 1.500 de euro. Se vor acorda trei menţiuni în valoare de câte 500 de euro şi Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România în valoare de 400 euro.


Festivalul se va desfăşura în perioada 20 - 22 mai şi este organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite