„Munţi” de sare lăsaţi de izbelişte la marginea municipiului Brăila, de la deszăpezirea de astă iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

Modul cum s-a derulat activitatea de deszăpezire de astă iarnă a fost departe de a-i mulţumi pe brăileni. În cazul uneia dintre cele trei firme implicate în operaţiunile de deszăpezire, la criticile din iarnă se adaugă şi alte acuzaţii, formulat chiar acum, în plină vară. Astfel, societatea RER Brăila este acuzată că a abandonat la marginea unei străzi circa 100 tone de material antiderapant.

„Muntele” de sare şi nisip zace în zonă de mai bine de patru luni, fiind complet expus intemperiilor. Din acest motiv, în jur se formează bălţi sărate ori de câte ori plouă, care poluează mediul şi contribuie la degradarea străzii.

„Această stradă de acces a fost reparată pe banii noştri, ai agenţilor economici din zonă. S-au cheltuit circa 5.000 de lei pentru nivelarea părţii carosabile. În ultima perioadă, de fiecare dată când plouă se formează bălţi sărate care afectează starea acestui drum. Ar trebui ca cei care au lăsat această grămadă uriaşă de sare aici să vină să repare strada”, a declarat reprezentantul unui agent comercial pentru o echipă de televiziune.

„Materialul antiderapant de aici a rămas din stocul de la deszăpezirea 2014-2015, el a fost în primă fază acoperit, dar a dispărut folia, aşa este. Mai dispare la noi, ne-am luat alte măsuri acum, ne-am luat alte folii şi am găsit două trei locaţii să-l depozităm într-un loc corespunzător",este explicaţia oferită de directorul firmei RER, Marian Necula.

Reprezentanţii Primăriei spun că nu vor permite ca respectivul material antiderapant să fie folosit în campania de deszăpezire de iarna viitoare. „În mod normal, materialul se pune în nişte saci de o tonă care sunt depozitaţi în hale, nu sunt lăsaţi în aer liber. Se face amestecul pe o platformă de beton, în aer liber, în momentul când se intervine cu utilajul. În aceste condiţii, nu se admite ca materialul să fie folosit după un an pe altul", a declarat Dan Apostol, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală Brăila.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite