Mariana Nicolesco prezintă la TVR marele eveniment Darclée

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul de televiziune TVR2 va transmite şapte emisiuni dedicate Ediţiei Jubiliare Darclée 2015, în fiecare duminică de la orele 16, începând cu data de 8 noiembrie.

Pe 8 noiembrie va fi prezentată Deschiderea Festivă şi Reîntâlnire cu talente revelate de Concursul Darclée; 15 noiembrie: Conferinţa susţinută de Dr. Stephan Poen intitulată 20 de ani de glorie a Artei Cântului; 22 noiembrie: Concertul Extraordinar de pe Esplanada Dunării: Două decenii în lumea capodoperelor; 29 noiembrie: prima parte a reprezentaţiei cu opera L’Elisir d’amore de Gaetano Donizetti; 6 decembrie: partea a doua a spectacolului cu opera L’Elisir d’amore; 13 decembrie: Concertul de Gală al Laureaţilor 2015 - Partea I; 20 decembrie: Concertul de Gală al Laureaţilor - Partea a II-a.

Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de excepţionale succese, s-a desfăşurat într-un climat entuziasmant şi la cel mai ridicat nivel artistic. Aceste manifestări sunt considerate printre cele mai importante din lume, aşa cum scria recent şi marele cotidian italian Corriere della Sera în articolul intitulat Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mariana Nicolesco: Cultul unei ţări pentru gloriile sale.

Confirmare a prestigiului evenimentelor Darclée este însuşi statutul acordat acestora odată cu Înaltul Patronaj UNESCO.

«Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul» spune Mariana Nicolesco, proclamându-l învingător pe fiecare tânăr artist, în măsura în care a reuşit să se depăşească pe sine.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite