Locomotivă cu aburi în Gara Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Va fi adusă dintr-un depou de la Tecuci, va fi renovată şi apoi expusă în faţa gării CFR. Iniţiativa aparţine unui club feroviar local şi este susţinută de autorităţile locale. Primarul Aurel Simionescu crede că va fi o atracţie pentru turişti şi pentrii copiii din oraş

Transportatorii brăileni sunt gata de răscoală împotriva scumpirii carburanţilor

Brăila: Investiţii de 279 de milioane de lei într-un an

LUMI PARALELE:Povestea brăilencei ce vânează fantome. Vezi aici înregistrări video care arată contactul cu entităţi inexplicabile

Membrii unui club de modelism feroviar au venit cu o propunere interesantă. Asemeni altor municipii din ţară, ei vor să aducă la Brăila şi să expună în faţa staţiei CFR o veche locomotivă cu aburi.

Mai mult, au şi găsit o astfel de locomotivă la depoul Tecuci, care poate fi restaurată şi expusă pe un suport în faţa gării CFR.

A remorcat trenul Pullman Dunărea Express

"Este vorba de o locomotivă Pacific cu formula osiilor 231. Era o locomotivă de mare viteză, atingea 126 de kilometri pe oră, fiind cea mai rapidă locomotivă cu abur, nedepăşită ca viteză decât odată cu apariţia locomotivelor electrice de 5100kw. Ar putea fi reprezentativă pentru Brăila, pentru că acest tip de locomotivă a remorcat celebrul tren Pullman Dunărea Express, unul dintre cele trei trenuri Pullman care au funcţionat în ţara noastră. Din păcate, nu am mai găsit niciun vagon Pullman care să poată fi restaurat", ne-a declarat Alexandru Savin. membru al clubului feroviar local.

Sprijin de la municipalitate

Iniţiativa, aflată încă în stadiul incipient, a găsit sprijin la primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, care şi-a arătat disponibilitatea de a găsi o locaţie potrivită în zona Gării CFR.

"O locomotivă cu abur poate reprezenta o atracţie pentru turişti, sau pentru copii, care vor vedea astfel cu ce circulau bunicii. Pentru un tehnician sistemul de bielă manivelă al acestor locomotive va reprezenta întotdeauna o atracţie aparte", ne-a declarat primarul.

Deoarece locomotivele de acest tip erau reparate la Uzina Progresul şi la atelierele Depoului Brăila, entuziaştii care au pus pe picioare iniţiativa cred că pot găsi încă meseriaşi capabili să renoveze o astfel de locomotivă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite