Judeţul cu un singur copil vaccinat anti-Covid-19. Peste 5.100 de copii au fost imunizaţi la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Brăila a stabilit un nedorit record. Până acum, doar un singur copil a fost imunizat, celelalte judeţe codaşe în clasamentul vaccinării copiilor fiind Giurgiu, unde 7 copii au fost vaccinaţi anti Covid-19 şi Caraş Severin, cu 9 copii care au primit serul pediatric.

După prima săptămână de când a debutat campania de vaccinare în rândul copiilor, în judeţul Brăila doar un singur copil a fost vaccinat cu serul Pfizer pediatric. 

Deşi toate centrele de vaccinare din judeţ au fost notificate în legătură cu posibilitatea de-a vaccina copii, doar centrul din Făurei a răspuns favorabil, solicitând un medic pediatric şi un circuit special. Chiar şi aşa, niciun părinte nu a dorit până acum să îşi imunizeze copiii în acest centru.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică privind numărul copiilor de 5-11 ani imunizaţi anti Covid-19 în primele 6 zile de la debutul campaniei de vaccinare din România, până marţi ,1 februarie, au fost vaccinaţi 5.141 de copii cu serul Pfizer pediatric.

În coada clasamentului, după judeţul Brăila, unde s-a vaccinat un singur copil, urmează judeţul Giurgiu, unde 7 copii au fost vaccinaţi anti Covid-19 şi judeţul Caraş Severin, cu 9 copii ce au primit serul pediatric.  Cei mai mulţi copii vaccinaţi anti-Covid 19 sunt în Capitală, fiind vorba de 2.119 minori. Cluj (473 de copii) şi Timiş (277 de copii ).

Unde se poate administra vaccinul pediatric Comirnaty

Vaccinul pediatric Comirnaty este produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech. Programarea pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani se efectuează doar în centrele de vaccinare regăsite  în platforma de vaccinare cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali, potrivit CNCAV.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie, dacă au cerut doze pediatrice. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

-Sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile şi pe platforma naţională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

-Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

-Dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O femeie şi-a legat soţul cu o funie şi l-a dus cu forţa la centrul de vaccinare VIDEO

Zece motive ale nevaccinării, constatate de un medic epidemiolog. Cum s-a ajuns la „vaccinul te lasă impotent“

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite