Johnny Răducanu a murit. Încă un nume care a făcut cinste Brăilei a trecut în eternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johnny Răducanu
Johnny Răducanu

Brăilenii care l-au cunoscut pe veteranul muzicii româneşti de jazz spun că maestrul era un om simpatic, jovial, care nu ocolea niciodată oraşul natal.

Născut pe strada Griviţei, Johnny Răducanu (pe numele său adevărat Răducanu Creţu) a fost, se spune, descendentul unei vechi familii de muzicanţi locali, cu tradiţii de peste trei secole, urmaşul vestitului rapsod Petrea Creţu Şolcanul.

Încă de la vârsta de 19 ani, s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas. A făcut studii muzicale la Iaşi şi la Cluj, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, clasa de contrabas, 1953-1956.

Considerat veteranul muzicii româneşti de jazz, Johnny Răducanu a fost un îndrumător al tinerei generaţii. A fost căsătorit cu Geta Costin, între 1962-1970.

„Era un om simpatic, jovial. Din câte ştiu, nu mai avea rude la Brăila, dar venea destul de des, la spectacole. A fost şi la Festivalul Darclee. De câte ori putea, nu ocolea Brăila", ne-a spus Aurel Furtună, veteranul bibliotecarilor brăileni, care l-a cunoscut bine pe maestrul Johnny Răducanu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite