Investiție: Fosta Policlinică pentru Copii va intra în reabilitare anul acesta/Află de aici valoarea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul cunoscut ca fostul Palat al Asigurărilor Sociale se deteriorează de la o zi la alta. Deşi este un monument istoric aflat în grija Casei Judeţene de Pensii (CJP) Brăila, până acum nu au fost găsite resursele necesare reabilitării sale.

În ciuda crizei economice şi a reducerilor de buget, anul acesta, imobilul va intra în reparaţii. Sorin Enache, directorul coordonator al CJP Brăila, spune că până la sfârşitul anului, lucrurile se vor schimba în bine pentru acest imobil.

image

„Mai avem un aviz ce trebuie primit. Ultima etapă este obţinerea avizului de la Direcţia de Cultură unde nu sunt probleme şi apoi o să facem ceva anul acesta pentru imobil. Este păcat pentru că vorbim de o clădire monument istoric", spune directorul CJP, care adaugă că suma alocată clădirii de către Casa Naţională de Pensii pentru lucrările din acest an este de 600.000 de lei.

Remember

Din 2004, odată cu pronunţarea sentinţei Tribunalului Brăila, imobilul din Calea Călăraşilor a fost preluat de către CJP, care intenţiona să îl reabiliteze şi să se mute în el. Au trecut trei ani până la realizarea expertizei tehnice, apoi alţi doi până la achiziţionarea serviciului de proiectare de către o firmă din Focşani. Pentru protecţia trecătorilor, conducerea CJP a decis montarea unei copertine de sârmă.

„Este păcat că nu s-a mai făcut nimic cu această clădire în toţi aceşti ani. A ajuns o ruină, e grav. Aici veneam cu nepoţica la consultaţii pe vremea comuniştilor, acum trebuie să alergăm prin tot oraşul cu copiii la tratament", spune Mioara Vătaf, o pensionară de 67 de ani care locuieşte în apropierea imobilului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite