Inconştienţi la volan: beţi sau fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un individ beat mort s-a şi autoaccidentat. FOTO: ADEVĂRUL
Un individ beat mort s-a şi autoaccidentat. FOTO: ADEVĂRUL

Poliţişti de la Biroul de Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe Calea Galaţi, pe un tânăr de 15 ani, din municipiu, în timp ce conducea mopedul fără a fi posesor al permisului de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, conform prevederilor OUG 195/2002 (modificată). 

În aceeaşi zi, un bărbat de 45 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul, pe strada G-ral Eremia Grigorescu, în dreptul unei unităţi de învăţământ, a pierdut controlul autoturismului şi s-a lovit de bordura situată pe mijlocul scuarului, situat între cele două sensuri de mers.

Poliţişti de la Biroul Rutier l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influenţa accentuată a băuturilor alcoolice, şi l-au condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.

Acestuia i-au întocmit dosar penal.

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În zilele de 10 şi 11 mai 2013, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.

Poliţiştii au constatat 86 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 24.700 de lei, şi au ridicat în vederea suspendării 8 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite