GALERIE FOTO: Poliţiştii îi învaţă pe cetăţeni cum să îşi ferească locuinţele de hoţi. Vezi aici câteva dintre tehnicile de combatere a furturilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la campania Poliţiei
Imagine de la campania Poliţiei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila desfăşoară, în perioada mai- octombrie, Campania de prevenire „Locuinţa mea este în siguranţă!" care se adresează cetăţenilor din municipiul Brăila şi celor din oraşul Făurei.

Scopul acesteia îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la măsurile minime pe care trebuie să le adopte pentru evitarea situaţiilor neplăcute în care oamenii pot deveni victime ale propriei neglijenţe.

Imagine de la campania Poliţiei

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii cu spijinul colegilor de la Poliţia Făurei au organizat o activitate pe străzile oraşului, însoţiţi de o autospecială cu semnalele vizuale şi acustice pornite.

Imagine de la campania Poliţiei

"Şeful Poliţiei oraşului Făurei a sprijinit derularea unei astfel de campanii, oferind în mod direct îndrumare cetăţenilor cu care a stat de vorbă. Poliţiştii au mers pe străzi, au discutat cu cetăţenii, le-au oferit recomandări şi pliante cu sfaturi utile pentru prevenirea furturilor din locuinţe", se arată în comunicatul de presă formulat de către Poliţia din Brăila.

Imagine de la campania Poliţiei

CU PORTAVOCEA

Prin staţia de emisie, cetăţenii au fost informaţi cu privire la activitatea care era în desfăşurare şi la scopul acesteia. Mesajele sonore au trezit curiozitatea oamenilor care au ieşit la porţi ca să afle ce se întâmplă.

Imagine de la campania Poliţiei

TEHNICI


Poliţiştii le-au recomandat celor cu care au stat de vorbă să nu păstreze sume mari de bani în locuinţă, să evite să spună dacă au achiziţionat bunuri de valoare, să nu lase libere animalele, ci să amenajeze curţi speciale pentru acestea şi în măsura posibilităţilor, să lase aprinsă pe timp de noapte o lumină în curte. Oamenii au fost sfătuiţi să ţină poarta încuiată, să nu permită accesul în curte persoanelor care, sub pretextul comercializării unor bunuri, studiază gospodăria şi apoi sustrag diverse lucruri de valoare lăsate la vedere. De asemenea, cetăţenii au aflat că este bine ca, atunci când părăsesc locuinţa pentru o mai lungă perioadă de timp, să roage o persoană de încredere să le supravegheze gospodăria.

Poliţiştii le-au explicat importanţa adoptării unor măsuri elementare de protecţie a propriilor bunuri pentru că, înainte de toate, proprietarul este cel care trebuie să dea dovadă de responsabilitate, să aibă grijă de bunurile sale şi să nu lase paza acestora în seama poliţiei.

"O astfel de campanie a fost iniţiată având în vedere, atât necesitatea unei informări corecte a populaţiei, dar şi responsabilizarea cetăţenilor pentru adoptarea unei conduite preventive", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

image

SCRISOARE DE LA POLIŢIE


Activităţi similare au avut loc şi în municipiul Brăila. Poliţiştii au împărţit locuitorilor din mai multe zone ale oraşului materiale informativ-preventive sub forma unor scrisori cu sfaturi şi recomandări utile.

Poliţiştii au întocmit dosar penal
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite