FOTO Viscolul a pus stăpânire pe judeţul Brăila. 10 localităţi fără curent, maşini înzăpezite, drumuri închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscolul a pus stăpânire pe tot judeţul FOTO: Alina Tatu
Viscolul a pus stăpânire pe tot judeţul FOTO: Alina Tatu

Iarna a pus stăpânire pe întreg judeţul Brăila. Urgia albă a lăsat fără curent electric mai multe localităţi, câteva maşini au rămas înzăpezite pe drumurile judeţene iar utilajele de deszăpezire mişună prin oraş pentru a ţine situaţia sub control. Vântul bate cu peste 70 km la oră iar cu bac-ul nu circulă spre Insula Mare şi Tulcea decât în condiţii speciale, cu maşini de intervenţie. Vizibilitate sub 10 metri.

UPDATE 13:30 O maşină în care se aflau patru persoane a rămas înzăpezită pe drumul dintre localităţile Cazasu şi Mărtăceşti. Două utilaje de la Drumuri Judeţene şi un utilaj de la comuna Siliştea, alături de primar, au plecat spre persoanele respective, cele patru persoane fiind scoase din nămeţi. 

UPDATE 12:00   10 localităţi nu au energie electrică: Roşiori, Pribeagu, Surdila Găiseanca, Tătaru, Perişoru, Frecăţei, Victoria, Agaua, Stoeneşti şi Plopi (ultimele trei, din Insula Mare a Brăilei). Autorităţile au decis să închidă şi DN 2B Brăila-Făurei-Buzău şi DN 22 Brăila-Gradiştea-Rm. Sărat din cauza viscolului puternic.

Trenurile circula cu întârzieri.

La ora 10.30 erau şapte localităţi care nu aveau curent electric: Roşiori, Pribeagu, Bărăganu (parţial), Surdila Găiseanca, Tătaru (unde după ce s-a remeiat problema de dimineaţă a apărut alta), Perişoru şi Frecăţei. ISU Brăila a intervenit la Albina de unde a scos o maşină din şanţ care şi-a continuat drumul.  Primăria Bărăganu a tractat cu un utilaj propriu o maşină înzăpezită între Bărăganu şi Ţăndărei, maşina şi pasagerii fiind aduşi la Bărăganu.  Pe drumul dintre Ianca şi Şuţeşti o maşină a rămas înzăpezită, iar cei trei pasageri din autoturism s-au întors la Ianca pe jos.  Maşina înzăpezită dimineaţă pe DJ 211 B Bărăganu – Victoria a fost scoasă după aproximativ o ora.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila are instalate filtre de informare şi îndrumare în locaţiile: ieşirile din municipiul Brăila, Bărăganu, Surdila Găiseanca, Gulianca, Mihai Bravu, Gradiştea, Viziru şi Oprişeneşti.

În municipiul Brăila utilajele au început să circule pe principalele artere încă de la miezul nopţii, iar în oraş circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

În municipiu, 200 de utilaje ţin situaţia sub control FOTO: Alina Tatu

deszapezire braila

Situaţia drumurilor şi a deszăpezirilor în judeţul Brăila, astăzi la ora 06.30:

– pe timpul nopţii, pe cele 5 sectoare de drumuri naţionale au patrulat 18 utilaje ale SDN Brăila;

– 22 femei gravide au fost transportate, pe parcursul zilei de 16.01.2016, la maternitatea Spitalului Judeţean Brăila;

– Cele 74 de persoane care sunt programate pentru dializă în perioada manifestărilor meteo periculoase se află în centrele de dializă, la rude sau internate în spital;

FOTO: Alina Tatu

masini braila

Drumuri închise din cauza vizibilităţii reduse:

– sectorul de drum DN 22 Gradiştea – limitată judeţ Buzău. DN 22 Rm. Sărat – Brăila închis pe teritoriul judeţului Buzău.

zapada braila

Alte 9 sectoare de drumuri judeţene sunt închise din cauza viscolului:

– DJ 203 Galbenu – Jirlău – Făurei – Ulmu – Scărlăteşti;

– DJ 203 A Plăsoiu – Vişani – Galbenu;

– DJ 203 J Jirlău – lim. Jud. Buzău;

– DJ 203 N Jugureanu – Ulmu;

– DJ 203 P Cireşu – Vultureni;

– DJ 203 R Ulmu – Batogu – Lişcoteanca;

– DJ 203 F Surdila Găseanca – Făurei;

– DJ 203 T Jirlău – Vişani;

– DJ 211 Tătaru – Dudeşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite