Fostul şef al Poliţiei Brăila, reclamat de Academia SRI că ar fi plagiat lucrarea cu care a obţinut titlul de doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chivu FOTO Arhiva Adevărul/Florin Coman
Cătălin Chivu FOTO Arhiva Adevărul/Florin Coman

Alături de Cătălin Chivu au mai fost reclamaţi la Consiliul de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare alţi 14 doctori, printre care şi colonelul în rezervă Severin Florian Lungu, fostul şef al SRI Brăila.

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a formulat alte şapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat în legătură cu o serie de teze de doctorat. Documentele au fost transmise către Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

Suspiciunile ANIMV (în fapt Academia Serviciului Român de Informaţii -  SRI) vizează şapte doctori, iar printre aceştia se numără si fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, comisarul şef Cătălin Chivu. În urmă cu două luni, într-un alt set reclamaţii al Academiei SRI ce viza alţi şapte doctori, figura şi colonelul în rezervă Severin Florian Lungu, fost şeful SRI Brăila acum aproape două decenii.

Cătălin Chivu afost de două ori şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila. El a obţinut titlul de doctor cu lucrarea „Penetrarea sistemului naţional de securitate de către grupările de criminalitate organizată”. Numele lucrărilor de unde „s-a inspirat” Chivu nu au fost dezvăluite publicului.

În lista ultimelor sesizări făcute de Academia SRI figurează multe nume importante. Unul dintre potenţialii plagiatori ar fi Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier al lui Traian Băsescu şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii. 

În listă figurează şi Toma Vasile Rus, fost subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Interne în 2009 (în perioada 2008-2009 a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR). CNATDCU a fost sesizat şi în privinţa lui Pasăre Ionel Claudiu, fost consilier în Ministerul Educaţiei, purtător de cuvânt şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi consilier al senatorului Ioan Talpeş, dar şi a Corinei Jîjîie, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în perioada 2012-2015.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite