Liviu Pop, cel care a ratat titlul de doctor din cauza suspiciunilor de plagiat, îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat şi falsificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Educaţiei nu a mai devenit doctor din cauza suspiciunilor de plagiat.
Fostul ministru al Educaţiei nu a mai devenit doctor din cauza suspiciunilor de plagiat.

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că ar fi plagiat rezultatele proiectului „România educată”, fără a prezenta vreo dovadă. În luna iulie, comisia care trebuia să-i ofere titlul de doctor lui Liviu Pop a anulat decizia, după ce jurnalista de investigaţii Emilia Şercan a prezentat dovezi clare de plagiat din lucrarea fostului ministru.

„Rezultatele proiectului “România educată”, finanţat din bani publici, au suspiciuni rezonabile de plagiat şi falsificare. Îl poftesc pe autointitulatul politruc K.W. Iohannis să verifice şi să comunice public concluziile”, a scris fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook. 

Liviu Pop a avut el însuşi probleme din cauza plagiatului, după ce în luna iulie a fost la un pas de a obţine titlul de doctor. Jurnalista de investigaţii Emilia Şercan a prezentat, însă, în faţa comisiei de evaluare a fostului ministru mai multe dovezi prin care arăta că lucrarea lui Pop conţinea similitudini cu alte opere într-un procent de peste 25%. La finalul evaluării, membrii comisiei au decis suspendarea acordării titlului de doctor până ce nu se vor relua paşii necesari pentru susţinerea tezei, potrivit Pressone.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis lansează, miercuri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, în dezbatere publică rezultatele proiectului "România Educată", iniţiat de şeful statului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite