Filmul românesc „Medalia de Onoare” rulează în premieră la Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul românesc „Medalia de Onoare", în regia lui Călin Peter Netzer, rulează în premieră la Cinematograful Central. Filmul a fost distins cu premiul publicului la Festivalul de Film Românesc de la New York, la sfârşitul anului trecut.

"Medalia de Onoare" vorbeşte despre o crasă impostură. Ion, în vârstă de 75 de ani, personaj mediocru şi irelevant, chiar şi pentru familia sa, primeşte într-o zi, prin poştă, o medalie de onoare cu ocazia împlinirii a 50 de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Deşi ştie că s-a creat o mică încurcătură şi că medalia respectivă nu i se cuvine lui, acceptă să profite de noul său statut pentru a-şi salva relaţiile familiale.


Fiul său, Cornel, nu mai vorbeşte cu el fiindcă în momentul în care acesta hotărâse să emigreze în Canada, în 1989, tatăl său îl pârâse la Securitate.
Nici soţia sa nu are o părere prea bună despre el. Rămâne de vazut dacă impostura va rămâne nedescoperită şi dacă Ion va reuşi să repare familia pe care el însuşi a destrămat-o.


Din distribuţie fac parte Victor Rebengiuc în rolul lui Ion, Mimi Brănescu în rolul lui Cornel şi Camelia Zornescu în rolul Ninei. În film apare şi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu. Filmul rulează astăzi, luni, marţi şi miercuri de la orele 17.00 şi 19.30 şi în weekend de la orele 14.30, 17.00 şi 19.30.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite