Festivalul Internaţional de Canto "Hariclea Darclee", desfăşurat la Brăila, se difuzează pe postul naţional de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul muzical extraordinar pe care l-a constituit ediţia jubiliară 2010 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 150 de ani de la naşterea legendarei soprane şi 15 ani de la manifestările ce sunt dedicate memoriei sale, va fi prezentat în cinci emisiuni speciale de TVR Cultural.

Telespectatorii vor fi astfel martorii splendidelor celebrări create de Mariana Nicolesco, ce au reunit în acest an nu mai puţin de 187 de tineri artişti din 27 de ţări şi cinci continente.
Printre acestea: Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural, lansarea monedei Darclée emisă de Banca Naţională a României, prezentarea volumului în pregătire Darclée Vissi d'arte..., de autorul olandez René Seghers, lucrare fundamentală, întemeiată pe nenumărate documente inedite. De asemenea Concertul Extraordinar Omagiu lui Schumann, Chopin, Darclée, susţinut de prestigioasa formaţie Münchner Klaviertrio şi de marele pianist Matei Varga, sau Conferinţa prezentată de Stephan Poen, Doctor în Muzicologie, despre Darclée în istoria teatrului liric universal, ilustrată de interpretări ale sopranei Mariana Nicolesco. Ca şi la celelalte ediţii ale Festivalului şi Concursului Darclée, de un imens succes s-a bucurat spectacolul de operă susţinut de tinerii interpreţi, aclamaţi în acest an în Don Pasquale de Donizetti.

Marele Concert Omagial Darclée de pe Esplanada Dunării, în prezenţa a mii şi mii de iubitori ai muzicii, a cuprins arii, coruri şi momente orchestrale din capodoperele interpretate de legendara artistă, Concertul de Gală al Laureaţilor şi Festivitatea decernării Premiilor încununând, în final, marea sărbătoare a artei cântului.
TVR Cultural : sâmbătă 23, duminică 24, vineri 29, sâmbătă 30 şi duminică 31 octombrie 2010 orele 20.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite