Fermă distrusă de un incendiu devastator, la Brăila. Aproape două sute de porci, oi şi vaci au murit VODEO

0
Publicat:

Un incendiu puternic a distrus o fermă din localitatea Grădiştea, județul Brăila. Aproape două sute de animale au murit, iar o persoană care a încercat să salveze animalele din mijlocul flăcărilor a fost rănită. 

Aproape două sute de animale au murit în incendiu FOTO: Arhivă, Adevărul
Aproape două sute de animale au murit în incendiu FOTO: Arhivă, Adevărul

Incendiul a fost anunțat la 112, iar la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila. De asemenea, în sprijin au intervenit cu autospeciale de stingere și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Grădiștea și Racoviță.

Flăcările violente s-au extins cu repeziciune pe o suprafață mare, iar mai multe animale au murit. În fermă erau bovine, ovine și porcine. Intervenția pompierilor a fost dificilă și a durat șapte ore.

„Pompierii au acţionat pentru limitarea propagării incendiului şi evacuarea animalelor. Ulterior, s-a constatat că incendiul se manifesta la trei grajduri şi s-a reuşit limitarea propagării şi extinderii incendiului, a anunțat ISU Brăila.

În încercarea de a evacua animalele, o persoană care se afla la fermă a suferit arsuri și a fost transportat la spital.

„Victima, un bărbat de 33 de ani, a fost preluată de echipajul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila şi transportată la U.P.U. Brăila", a mai transmis ISU Brăila.

Potrivit estimării făcute de ISU, în incendiu au ars două grajduri cu o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătrați, cu bunurile aferente (aparate de muls, stand de răcire, material lemnos, furaje), dar şi circa 40 porcine, 70 ovine şi 80 bovine.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. 

Pompierii s-au luptat cu flăcările șapte ore. 

Incendiu violent la trei hale industriale din Galați

 Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţă, 18 noiembrie, la o hală de dezmembrări auto din municipiul Galaţi. Flăcările s-au extins la alte două hale și au afectat mai multe mașini parcate în apropiere.

„Am acţionat cu şase autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălţime şi o autospecială de descarcerare. La acest moment, incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare”, a precizat locotent colonelul Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Focul a afectat aproximativ 800 de metri pătrați din halele industriale, dar au ars și câteva autoturisme parcate în zona unde s-a manifestat incendiul.

Pompierii au stabilit în urma verificărilor că incendiul s-a produs cel mai probabil în urma unui scurtcircuit electric.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite