Exclusiv: Crapă casele din cauza mastodonților care transportă materiale pentru șantierul METRO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mașinile grele dau bătăi de cap riveranilor
Mașinile grele dau bătăi de cap riveranilor

Camioanele de câte 40 de tone provoacă vibraţii, iar imobilele vechi din oraş sunt grav afectate. Locuitorii de pe străzile Dianei, Cloşca şi Apărătorii Patriei spun că le-au apărut crăpături în pereţii caselor şi pe alocuri în casele istorice chiar au căzut bucăţi din tencuiala tavanului.

Pe strada Dianei sunt cele mai mari probleme, fiindcă toate maşinile care duc materiale de construcţii spre şantierul Metro trec pe aici. Locuitorii aflaţi în sectorul delimitat de străzile Roşiorilor şi Transilvaniei au şi ei probleme, fiindcă aici se adună, după fiecare ploaie, şi apele pluviale. Problema este, practic, mai veche, iar acum a reapărut.

După ridicarea magazinelor Billa şi Praktiker, aici au apărut primele crăpături în case. Acum, de nici o lună, de când se lucrează la Metro, au reapărut găuri adânci în pereţi.

„Plafonul în două camere s-a crăpat şi mi-au căzut bucăţi de tencuială pe mobilă. De asemenea, au apărut crăpături la casă pe care am încercat să le repar, dar îmi este frică de mai rău", ne-a declarat Mioara Tănase, de 72 de ani.

Mioara Tănase a acoperit crăpătura dar ea a reapărut după ce constructorii au muncit zi şi noapte şi în week end.JPG

La fel s-a plâns şi Rada Trandafir care a constat că în camera de la stradă, recent renovată, au apărut crăpături în ziduri.

Rada Trandafir ne arată crăpături abia apărute în pereţi .JPG

„Când maşinile acestea mari, pline cu balastru, trec de linia de tramvai pe Dorobanţi simţi că vine cutremurul. Vibrează toată casa de parcă stă să se dărâme", ne-a povestit bătrâna care locuieşte tot pe strada Dianei, la nr. 29.

Provizorat, până la 1 ianuarie

După cum ne-a explicat ing. Vasile Trandafir, cel care răspunde de întreaga infrastructură rutieră în cadrul Primăriei Municipiului Brăila, „pentru că este vorba de o urgentare a lucrărilor, am acordat dreptul de transport greu şi pe celelate străzi adiacente lucrării, nu numai pe 1 Decembrie 1918 şi Transilvaniei. Dar este vorba de o autorizaţie provizorie, valabilă pe termen limitat, până la 1 ianuarie, şi numai pentru firmele angrenate în construcţia hypermarket-ului, lucrarea fiind deosebit de importantă pentru toţi brăilenii".

Poate la anul vom scăpa

Edilii municipiului spun că odată cu reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor toate probleme locuitorilor, legate de vibraţiile transmise prin terasamentul drumurilor, vor dispărea. Din păcate, interesele unor petentaţi ai urbei pentru banii publici au făcut ca lucrarea să fie deja amânată cu un an şi jumătate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite