Exclusiv: „Cel de Sus a ţinut o mână protectoare deasupra mea”- spune tânărul peste care a căzut zidul clopotniţei, la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scos din „mormântul" de cărămidă şi moloz, tânărul peste care s-a prăbuşit peretele clopotniţei de la Şuţeşti nu-şi poate explica cum a scăpat cu viaţă. Tânărul a fost adus de la Unitatea Primiri Urgenţe la secţia Ortopedie pentru investigaţii, fiind suspect de fractură la bazin.

„Eram jos, lângă şanţul care înconjoară clopotniţa. La un moment dat s-a auzit un huruit şi am văzut cum s-a rupt zidul cam la 2 metri înălţime faţă de sol. Am rămas pur şi simplu blocat când ditamai bucata de zid a alunecat vertical pe lângă cel rămas la bază, s-a înclinat şi m-a prins fără să mă strivească, lângă peretele gardului în şanţ", ne-a declarat Ionuţ Popa pe patul de spital.

Va uita că a trecut prin spital

Tânărul a fost adus de la Unitatea Primiri Urgenţe la secţia Ortopedie pentru investigaţii, fiind suspect de fractură la bazin.
„Are o mică fisură, fără deplasare, la bazin. Luni îi mai facem o ecografie ca să vedem dacă nu a apărut vreun hematom şi cred că va putea să plece liniştit. Practic nu are nimic, iar mica fisură se va vindeca cu siguranţă cam în trei săptămâni. Este tânăr şi în curând va uita că a fost internat pe la noi", ne-a declarat dr. Gheorghe Ceteraş, şeful Secţiei Ortopedie-Traumatologie.

S-a culcat sub zid

În momentul prăbuşirii peretelui, Ionuţ a avut inspiraţia de a-şi feri capul şi să se întindă orizontal la nivelul solului. Astfel că în momentul în care zidul a venit spre el şi s-a rupt în zeci de bucăţi, denivelările şantului în care s-a adăpostit l-au ferit de presiunea enormă a materialelor din peretele dislocat.


„M-am lovit pe ici pe colo dar nu foarte tare. Când au venit pompierii i-am dirijat sper locul unde eram pentru că între cărămizi a rămas un spaţiu cât un creion pe unde intra lumina. Cred cu tărie că cineva, Cel de Sus, a ţinut o palmă protectoare deasura mea, de am scăpat doar cu atât", ne-a mărturisit tânărul, care spune că dacă iese din spital nu-şi va lua concediu de odihnă, ci va continua să muncească la restaurarea bisericii din Şuţeşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite