Dispută pentru terenuri între judeţele Brăila şi Galați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile județului Brăila vor avea de trecut un alt hop în relația cu Galațiul. Până la sfârşitul anului, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 63/2010, trebuie definitivate procedurile pentru stabilirea limitelor administrativ-teritoriale ale județului.

Autoritățile brăilene se tem însă că vor apărea din nou probleme de teritorialitate în relaţia cu cele gălățene, cu atât mai mult cu cât episodul privind mia de hectare luată județului Brăila şi dată Galațiului a ținut ani la rând primele pagini ale ziarelor.

Prefectul Dumitru Popa spune că probleme ar putea apărea în partea de nord a județului, la granița cu Galațiul, din cauza râului Siret, care îşi schimbă cursul, în detrimentul Brăilei. Deja, este vorba despre aproximativ 100 de hectare de teren din suprafața comunei Măxineni, „rupte" de Siret.

"S-ar putea ca în partea de nord a județului, cu Galațiul, să avem ceva probleme. Siretul îşi schimbă cursul şi trebuie văzut cum rezolvăm situația privind delimitarea teritorială", a spus prefectul Dumitru Popa.

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Teritorială Brăila, Petrică Drăgan, spune că ar mai fi ceva probleme cu câteva hectare în zona Buzăului.

„Cu Vrancea, Tulcea şi Ialomița nu avem probleme. Oricum, în noiembrie trebuie finalizate discuțiile şi cu Galațiul", a precizat Petrică Drăgan.

Reamintim că cele 1000 de hectare de teren au fost date Galațiului prin hotărâre de Guvern.

Ani la rând, lupta autorităților cu birocrația centrală şi instanțele judecătoreşti a fost zadarnică, drept pentru care, la ora actuală, primăria municipiului Galați a construit un cartier ANL cu sute de locuințe pe acel teren.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite