Cu ce CV stufos a ajuns în faţa judecătorilor un brăilean certat cu legea: cămătar, spărgător şi escroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care a împrumutat mii de euro cu dobândă cămătărească a fost trimis în judecată pentru furt calificat şi înşelăciune după ce anchetatorii au stabilit că acesta a spart un apartament, de unde a plecat cu 20.000 de euro şi un kilogram de bijuterii din aur.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a trimis în judecată, pe 14 decembrie, pe Eduard Nichifor, un bărbat din Brăila, sub acuzaţiile de furt calificat, înşelăciune în formă continuată şi camătă.

Anchetatorii au stabilit că, pe 6.02.2020, individul a pătruns, prin efracţie, în apartamentul unei persoane din Brăila, de unde a sustras suma de 20.000 euro şi aproximativ un kilogram de bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

De asemenea, în perioada 14.01.2019-15.09.2020, cu ajutorul altor persoane, folosind manopere dolosive şi frauduloase constând în simularea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, Eduard Nichifor a indus în eroare, prin întocmirea în fals a înscrisurilor specifice în domeniul asigurărilor, mai multe societăţi de asigurare de răspundere civilă obligatorie, cu scopul de a încasa sume de bani de la acestea, cauzând astfel un prejudiciu în sumă de 86.335,06 de lei.

În plus, în perioada 2019 - septembrie 2020, bărbatul a acordat împrumuturi băneşti, cu dobândă (în procente 10%, respectiv 20%), în valoare totală de aproximativ 6.000 de euro, către diferite persoane, fără a fi autorizat în acest sens. Eduard Nichifor se află în prezent în arest preventiv.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum îşi terorizează un cămătar clienţii. Femeie ameninţată în timp ce-şi plimba copilul de 2 ani: „Nu mă interesează că frate-tău e gabor!“

Cămătar condamnat pentru şantaj: „Să-şi vândă un rinichi! Să vezi ce bătaie-i dau lui tac-tu!“

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite