Cozile interminabile la CJAS devin istorie. Verificarea calităţii de asigurat se poate face şi on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea cozilor inteminabile la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru obţinerea unei adeverinţe de asigurat pare să fie de domeniul trecutului pentru brăileni. Conducerea CJAS anunţă că, mai nou, verificarea calităţii de asigurat se poate face şi on-line, direct la furnizorii de servicii medicale.

Potrivit prevederilor Ordinului preşedintelui CNAS, privind dobândirea calităţii de asigurat, persoanei care necesită servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale, îi va fi verificată calitatea de asigurat de către furnizorul de servicii medicale ca urmare a interogării aplicaţiei pe site-ul CNAS la adresa: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

"Este o măsurã menită să vină în sprijinul asiguraţilor care nu mai trebuie sã facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverinţa de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă cel care solicită serviciul este asigurat sau nu", se arată într-un comunicat transmis de către conducerea CNAS.

Doar dacă, în urma interogării, persoana apare ca neasigurată, aceasta se va prezenta la casa de asigurări de sănătate cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverinţe. Automat, la eliberarea adeverinţei de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată şi în sistemul informatic (SIUI). Astfel, nu mai este necesară eliberarea adeverinţei de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicaţiei instalată pe site-ul CNAS.

Reprezentanţii CJAS susţin că această măsură este una tranzitorie şi va fi înlocuită anul viitor de cardul naţional de sănătate, care va face dovada calităţii de asigurat. Potrivit evidenţelor CJAS Brăila, în judeţul Brăila sunt 219.636 de persoane asigurate medical, iar cadurile au început deja să fie distribuite.

Citiţi şi

Preşedintele CNAS: „Evaluăm internările de zi, după ce în două luni s-au triplat cazurile în unele spitale”

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite