Consiliul Judeţean Brăila, în blocaj aproape total după disponibilizarea funcţionarilor implicaţi în dosarul de corupţie al fostului preşedinte Stancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţia Consiliului Judeţean Brăila trece prin momente dificile   FOTO Florentin Coman
Instituţia Consiliului Judeţean Brăila trece prin momente dificile   FOTO Florentin Coman

Consiliul Judeţean Brăila a rămas de astăzi fără mai mulţi angajaţi din posturi cheie, foarte importante în ecuaţia mai multor proiecte aflate în derulare pe raza judeţului. Asta după ce Tribunalul Vrancea a dispus ca funcţionarii implicaţi în dosarul de corupţie al fostului preşedinte Gheorghe Bunea Stancu să fie disponibilizaţi până la finalizarea procesului aflat pe rol.

Instituţia riscă să intre în blocaj, cu atât mai mult cu cât două direcţii vitale – Achiziţii Publice şi Direcţia de Finanţe – au rămas aproape fără personal exact când trebuia aprobat planul bugetar pentru 2015.

Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a venit cu o soluţie de avarie ce constă în organizarea cât mai rapidă a unui concurs în cadrul căruia să poat fi angajaţi ca înlocuitori inclusiv persoane aflate la pensie. Totodată, se mai are în vedere transferul de personal de la alte instituţii.

"Am trimis un jurist la Tribunalul Vrancea şi am obţinut o copie a documentului. Conform legilor în vigoare, ei nu mai pot lucra în instituţia noastră, cel puţin deocamdată, până la soluţionarea cazului. Începând din 11 februarie, funcţionarii în cauză sunt disponibilizaţi. Între timp, posturile vor fi ocupate prin concurs, fie prin transfer de la alte direcţii către cele care au rămas acum fără ei. Va fi un concurs pe o dată limitată.

În privinţa transferului de funcţionari de la alte direcţii sau instituţii conexe, am făcut deja o adresă, va pleca mâine (n.r. astăzi) către Consiliile Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Ialomiţa, pentru a vedea dacă sunt cumva acolo brăileni care fac naveta, să încercăm să îi aducem la noi. Încercăm toate variantele posibile ca să rezolvăm problema cât mai repede, pentru că sunt direcţii fundamentale în structura Consiliului şi bugetul se dezvoltă tocmai pe baza acestora. Fără oameni competenţi în zonă suntem vulnerabili", a declarat Viorel Mortu.

Cine sunt cei 12 funcţionari

Cei 12 funcţionari publici anchetaţi în dosarul în care au fost implicaţi fostul preşedinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi vicele Florin Mija sunt: Nicolae Moisiu (şef în cadrul Biroului Achiziţii Publice), Georgel Ghenea (consilier superior în cadrul Compartimentului Administrare Bunuri şi Reglementare Rutieră), Vasile Puia (consilier superior în cadrul Compartimentului Administrare Bunuri şi Reglementare Rutieră), Ionică Popescu (consilier superior în cadrul Biroului Achiziţii Publice), Cezar Antoniu Mocanu (şef în cadrul Biroului Tehnic), Mircea Bădescu (consilier superior în cadrul Compartimentului Implementare, Monitorizare Proiecte), Ionel Puşcă (director executiv în cadrul Direcţiei Tehnice şi de Gospodărire Comunală), Lucian Sebastian Buzuleac (consilier superior în cadrul Compartimentului Implementare, Monitorizare Proiecte), Nicu Sava (inspector superior în cadrul Compartimentului Disciplină Contractuală şi Executare Silită), Lenuţa Roşioru (inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Gospodărire Comunală), Jenica Dumitraşcu (fost şef în cadrul Departamentului Tehnic, înlocuită de Ionel Puşcă după pensionare) şi Rodica Ştefan (salariat în cadrul Primăriei Vădeni).

Citiţi şi

Cât preţ se pune pe protecţia mediului la Brăila: centrală termică pe gaze amplasată chiar lângă senzorii unei staţii de monitorizare a calităţii aerului

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite