Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre şi pe teritoriul judeţului Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Brăila, apa bate în buza superioară a malului. FOTO: ADEVĂRUL DE BRĂILA
La Brăila, apa bate în buza superioară a malului. FOTO: ADEVĂRUL DE BRĂILA

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila a anunţat că s-a instituit Cod portocaliu de inundaţii pe fluviu şi pe teritoriul judeţului Brăila. S-a întrunit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt permanent monitorizate digurile.

Digurile au intrat în faza a treia de apărare, s-a interzis circulaţia pe acestea, cu excepţia şoselei dig DN 22, Brăila- Galaţi, unde s-a impus restricţie de tonaj.

Cotele şi debitul fluviului sunt în continuă creştere, zeci de terenuri sunt pline de apă. Au fost puse în funcţiune 30 de pompe de scoatere a apei, fiindcă pe unele suprafeţe a apărut fenomenul de băltire.

Potrivvit ISU Brăila, sunt chemate la posturi toate comandamentele de urgenţă, pentru a se asigura permanenţa, iar populaţia riverană este avertizată să nu înfunde cu gunoaie canalele de scurgere şi să-şi asigure gospodăriile în cazul în care este situată în imediata vecinătate a Dunării.

Apa a ajuns pe digul Brăila- Galaţi la circa 30 de metri, pe aici nu au voie să circule maşinile cu masa mai mare de 7,5 tone.

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite