Ce recomandări au poliţiştii pentru administratorii de firme şi spaţii comerciale ca să nu ajungă victimele hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Angajaţii trebuie să manifeste vigilenţă atunci când li se solicită produse de pe rafturile mai greu accesibile ale magazinului. În momentul în care se întorc cu spatele, hoţul va profita şi va sustrage bunuri din magazin.

Pentru protecţia spaţiilor comerciale, poliţiştii brăileni recomandă:

-Instalaţi un sistem de supraveghere video şi unul de alarmă contra efracţiei;

-Montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere cu grad ridicat de siguranţă şi instalează gratii;

-Amplasaţi, în zonele care prezintă risc sporit, plăcuţe avertizoare prin care informaţi clienţii cu privire la existenţa unui sistem de supraveghere video.

Recomandări pentru angajaţii societăţilor comerciale:

-Manifestaţi vigilenţă atunci când vi se solicită produse de pe rafturile mai greu accesibile ale magazinului; în momentul în care sunteţi cu spatele, hoţul va profita şi va sustrage bunuri din magazin;

-Pentru evitarea furturilor, abordaţi persoanele suspecte cu întrebări de genul : ” Pot să vă ajut cu ceva?” sau „Vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?”, care îi determină pe cei mai mulţi dintre infractori să îşi abandoneze planurile.

-Nu părăsiţi magazinul, chiar pentru perioade scurte de timp, fără să vă asiguraţi că aţi încuiat uşa şi aţi securizat celelalte căi de acces;

-Nu ţineţi banii din încasări la vedere;

-Nu depozitaţi pe tejghea sau în jurul spaţiului de servire bunuri care v-ar obtura câmpul vizual şi v-ar limita posibilitatea de a supraveghea magazinul;

-Bunurile personale de valoare (poşetă, portofel, telefon mobil) amplasaţi-le în locuri unde nu pot fi văzute de clienţi.

-Dacă vă simţiţi ameninţaţi, dacă sunteţi victimă sau martor al unei infracţiuni, sunaţi la Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la numărul  0239/ 606.100.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite