Ce a promis şi ce a făcut actualul primar al Brăilei, Aurel Simionescu. Mega proiectele din campania 2012, realizate parţial sau evaporate total

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca orice candidat care se respectă, actualul primar al Brăilei a promis multe în campania electorală din 2012, de la veşnica temă a rezolvării problemei câinilor maidanezi, până la proiecte de infrastructură de mare anvergură. Acum, la final de mandat, Simionescu se poate lăuda doar parţial cu rezultatele muncii sale din ultimii patru ani. Unele promisiuni au fost rezolvate pe jumătate, altele deloc.

Câinii maidanezi au împânzit străzile Brăilei parcă mai mult ca niciodată. Simionescu are o scuză: legislaţia incompletă şi interpretabilă, care nu permite tranşarea definitivă a acestei probleme.

Dincolo de interminabila problemă a câinilor, specifică marii majorităţi a oraşelor româneşti, Aurel Simionescu a prezentat, în campania electorală din 2012, trei proiecte concrete pentru Brăila, spunând atunci că, dacă nu le implementează sau măcar nu începe implementarea lor în primii doi ani de mandat este dispus să îşi dea demisia.

În mare, era vorba despre odernizarea reţelei stradale şi îmbunătăţirea serviciilor şi utilităţilor publice urbane, susţinerea mediului de afaceri şi valorificarea patrimoniului cultural şi turistic local.

Concret, Simionescu promitea modernizarea inelului de circulaţie din interiorul municipiului Brăila, proiect pe care îl evalua la 480 de miliarde lei vechi. "Inelul de circulaţie" reprezenta, în accepţiunea primarului, "interconectarea a trei proiecte deja aflate în implementare, şi anume proiectul de modernizare a Căii Călăraşilor, cel de modernizare a Bulevardului Dorobanţilor şi cel de modernizare a Căii Galaţi, creând astfel un inel interior de circulaţie la nivelul municipiului".

Simionescu prognoza că proiectul ar putea începe în 2013, urmând să fie finalizat în 2016, având ca sursă de finanţare fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Până acum, când mai are doar câteva săptămâni de mandat, Simionescu a reuşit doar parţial să finalizeze ceea ce şi-a propus. Calea Călăraşilor este modernizată, bulevardul Dorobanţilor este modernizat integral, însă Calea Galaţi a beneficiat de investiţii doar pe o mică porţiune.

Cât priveşte investiţia derulată pentru bulevardul Dorobanţilor, aceasta i-a purtat ghinion lui Simionescu. Procurorii DNA au descins în biroul său, în luna februarie a acestui an, reţinându-l pentru 30 zile pe primarul Brăilei. Acesta este anchetat în prezent în stare de libertate, fiind acuzat că a facilitat atribuirea contractului de reabilitare a bulevardului respectiv către „Tancrad” Galaţi, firma de casă a PSD Brăila şi a fostului baron local Gheorghe Bunea Stancu, ex-preşedintele CJ Brăila.

Aurel Simionescu a mai venit, în 2012, cu două proiecte majore în faţa alegătorilor: Centrul de Afaceri şi Expoziţii (CAEx), în valoare de 150 miliarde lei vechi, edificiu ce ar fi trebuit să ia fiinţă în perimetrul 1 al Zonei Libere, şi START ART, un proiect menit să doteze viitoarea Casă de Cultură şi să instruiască personalul acesteia. Aceste două proiecte au rămas doar la stadiul de promisiuni.

Aurel Simionescu îşi încheie al doilea mandat de primar şi nu şi-a mai depus candidatura pentru alegerile din iunie 2016.

Citiţi şi

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri