Cântec lăutăresc despre noul pod peste Dunăre. Cântecul trupei Azur e și o „odă” pentru ex-premierul Tudose VIDEO

0
Publicat:

Cântecul este dedicat podului peste Dunăre de la Brăila și europarlamentarului Mihai Tudose. „La podul lui Tudose să venim/Haideți să facem poze, să zâmbim”, sunt câteva din versurile melodiei cu care formația de muzică de petrecere speră să dea lovitura.

Noua piesă a formației Azur se numește „Podul lui Tudose de la Brăila”. Recent, autorii au lansat melodia în cadrul unui festival pescăresc organizat la Brăila și, ulterior, au postat-o pe YouTube.

Videoclipul este însoțit de o scurtă explicație: „Podul de la Braila s-a realizat prin curajul, dorința și riscul Primului ministru TUDOSE. A adus o mare onoare Brăilei. Va rămâne în istorie”.

Refrenul melodiei este dedicat europarlamentarului brăilean care era premierul României în momentul în care a fost lansat proiectul privitor la podul peste Dunăre de la Brăila.

Formația Azur a lansat melodia ”„Podul lui Tudose de la Brăila” Foto: Arhivă
Formația Azur a lansat melodia ”„Podul lui Tudose de la Brăila” Foto: Arhivă

„La podul lui Tudose să venim/Haideți să facem poze, să zâmbim/ Să ai o amintire în viața ta cu podul de la Brăila”, clamează cei de la Azur.

Și actualul europarlamentar are o parte a melodiei care îi este dedicată: „Curajos peste măsură/ Doar cu o simplă semnătură/A semnat ca un bărbat și avem podul cel mai înalt”.

Șlagărul îi îndeamnă pe români să viziteze podul peste Dunăre de la Brăila.

„S-a deschis podul la Brăila/Mă duc să îmi iau mașina/ Să o iau pe nevastă mea și să trecem Dunărea (...) Prieteni din toată țara/Din Brașov sau Timișoara/Sus pe pod când vă aflați/ Brăila să n-o uitați”.

Formația Azur a fost înființată de Nelu Vlad în urmă cu 46 de ani. Trupa a apărut în 1977, la Brăila, și a abordat muzica de petrecere. De asemenea, Azur este considerată prima formație care a tratat maneaua lăutărească (interpretată în anii ’70 de Romica Puceanu, Gabi Luncă, Victor Gore) în manieră pop, sub influența interpreților din țările balcanice.

De-a lungul timpului, Azur a lansat zeci de albume și a avut succes cu melodii precum „Prințișorul”, „Claudia”, „Se mărită Mona”, „Lanțul de iubire”, „Regina Nopții”, „Mai întoarce Doamne roata” și „În stație la Lizeanu”.

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, 6 iulie, și aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară.

Podul peste Dunăre de la Brăila FOTO: C. Mazilu
Podul peste Dunăre de la Brăila FOTO: C. Mazilu

Totodată, podul peste Dunăre este cea mai scumpă construcție post-revoluționară și este dotat cu centru de monitorizare, senzori și sistem de dezumidificare. Pilonii podului au fost construiți cu ajutorul laserului, iar pentru întinderea cablurilor principale s-a folosit o procedură în premieră în România.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite