Calculatoare şi birouri pentru şcolile din satele brăilene care se implică în reciclarea deşeurilor, de la“Let's Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 5 ianuarie – 30 aprilie 2017, “Let's Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu vor derula concursului “Let’s Be ECO!”, dedicat încurajării unităţilor de învăţământ din mediul rural să procedeze la reutilizarea resurselor.

Prima etapă a proiectului o reprezintă înscrierea în concurs prin completarea unui formular şi a unei scrisori de motivaţie, disponibile pe site-ul proiectului amintit. O unitate de învăţământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs, data limită fiind 27 ianuarie.

A doua etapă constă în ateliere de reutilizare creativă şi creaţie şi se va desfăşura între 15 ianuarie şi 8 februarie. Elevii sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile şi lucrări precum machete, planşe, desene etc. Aceste activităţi au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu.

Creaţiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email menţionată pe pagina web a evenimentului. De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei şi a şcolii din care face parte.

Premiile concursului constau în 280 birouri şi aproximativ 600 de calculatoare sau laptop-uri. Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile şi obiectele de mobilier oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcţionare. Jurizarea participanţilor se va realiza de către organizatorii şi partenerii proiectului.

„Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Naţională de Mediu este lăudabilă şi este un model de preocupare a unei instituţii publice pentru protejarea mediului şi combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini şi educaţia în mediul rural”, declară Andrei Coşuleanu, project manager la “Let’s Do It, Romania!”.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite