Brăilean trimis în judecată, după ce a închiriat o garsonieră fără să declare veniturile la stat, provocând un prejudiciu de 72 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că a închriat o garsonieră fără a declara veniturile obţinute, brăileanul Ştefan N., 43 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Prejudiciul provocat de inculpat se ridică la 72 de lei.

Ştefan N. deţine o garsonieră pe Str. Hipodrom din cartierul cu acelaşi nume, iar în vara anului trecut a scos-o la închiriere, căutându-şi client prin intermediul anunţurilor publicate în presă. În luna iunie, brăileanca Mariana C. s-a arătat interesată şi, după o scurtă negociere, a bătut palma cu proprietarul. Înţelegerea a fost plata unei chirii de 550 lei/lună şi a unei garanţii de 550 lei, ce urma să fie returnată la momentul plecării din locuinţă.

“C. Mariana a închiriat garsoniera şi a achitat prima lună de chirie (iulie 2016) şi garanţia solicitată de inculpat. La momentul închirierii, inculpatul nu a încheiat cu martora contractul de închiriere, motivând că va încheia contractul respectiv după ce va primi întreaga sumă de bani pentru garanţie (declaraţia inculpatului) sau că va încheia contract de închiriere abia în luna noiembrie, întrucât până la data respectivă se află în concediu paternal (declaraţia martorei)”, se precizează în dosarul întocmit de procurori.

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, chiriaşa s-a împăcat cu concubinul său şi s-a întors la locuinţa acestuia. Când a eliberat garsoniera lui Ştefan N., şi-a cerut înapoi banii daţi drept garanţie, în condiţiile în care nu provocase nicio stricăciune în locuinţa pe care o ocupase timp de o lună. Proprietarul a refuzat, însă, să îi restituie cei 550 de lei, spunând că o va face abia după ce va avea dovada că utilităţile fuseseră plătite.

Indignată, , chiriaşa a apelat numărul pentru urgenţe 112 şi a sesizat la poliţie faptul că acesta refuza să-i restituie garanţia pe care o plătise pentru închirierea garsonierei. Astfel, poliţiştii au aflat că proprietarul îi închiriase femeii garsoniera fără să încheie un contract care să fie luat în evidenţă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi i-au întocmit acestuia dosar penal. După ce a sesizat Poliţia, Mariana C. a încercat din nou să-şi recupereze banii plătiţi drept garanţie, însă nu a reuşit. Ulterior, nu a mai luat legătura cu proprietarul.

“N. Ştefan, prin cedarea folosinţei locuinţei sale din Brăila, a obţinut venituri pe care nu le-a declarat organelor fiscale şi a creat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 72 de lei (...) Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a comunicat că, în urma încasării sumei de 550 lei cu titlu de chirie pentru imobilul menţionat, contribuabilul a prejudiciat bugetul de stat cu sumele de 54 lei, impozit pe venit din cedarea folosinţei bunurilor, şi 18 lei cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor”, au precizat procurorii brăileni.

Ştefan N. a achitat cei 72 de lei datoraţi statului la data de 30 ianuarie 2017, însă tot nu a scăpat de dosar penal.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite