Brăila:GALERIE FOTO-Doi hoţi de fier vechi au fost îngropaţi de vii în Combinatul de la Chiscani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politiştii anchetează condiţiile în care cei doi si-au pierdut viaţa
Politiştii anchetează condiţiile în care cei doi si-au pierdut viaţa

Bărbaţii, originari din Colonia de la kilometrul 10, au săpat toată ziua să scoată un cablu de cupru. După ce au reuşit să dezgroape „preţioasa" comoară, cei doi au fost prinşi sub malul de pământ. Aceştia cunoşteau bine zona şi furau frecvent din combinat.

Daţi click aici pentru a vedea imagini de la faţa locului

Citiţi pe aceeaşi temă:Brăila merge, bucată cu bucată, la fier vechi

S-a răsturnat malul de pământ peste ei, în timp ce scormoneau după fier vechi, şi au murit. Este cazul a doi bărbaţi din Chiscani, care obişnuiau să fure metale din fostul combinat din localitate.

Au fost îngropaţi de vii. Nicolae Cuci, de 51 de ani, şi Ali Ferenţ, de 25 de ani, ambii din localitatea brăileană Chiscani şi-au găsit, aseară, sfârşitul pe platforma fostului Combinat de Celuloză şi Hârtie, actualul Celhart Donaris S.A.

Cei doi bărbaţi au intrat de dimineaţă în incinta combinatului, însoţiţi de alte persoane, pentru a dezgropa conductori metalici din cupru. Ei s-au apucat serios de lucru şi până la orele serii au reuşit dezgroparea mănunchiului de conductori aflat la o adâncime de peste doi metri, pe o lungime de aproape opt metri. Bărbaţii se aflau în groapă când pământul scos chiar de ei s-a prăbuşit, acoperindu-i.

Apelul a venit anonim, pe 112

Cei care erau de faţă au fost surprinşi dar înainte de a fugi au anunţat cazul la telefonul 112. „Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Brăila II a căror bază se află în incinta Celhart Donaris au venit rapid la faţa locului dar în ciuda efortului depus nu au reuşit să-i scoată pe cei doi bărbaţi în viaţă", ne-a declarat Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU.

Poliţiştii de la Postul Comunei Chiscani spun că Nicolae Cuci era în baza lor de date ca fiind un vechi hoţ de fier vechi de pe platforma chimică, acum dezafectată. Şi ofiţerii de la Judiciar s-au implicat şi au deschis o anchetă.

Sărăcia îi trimite la furat

După cum declara comisarul Cornel Câmpeanu, şeful Biroului Poliţiei Rurale, în a cărei rază de competenţă s-a produs evenimentul, „sărăcia i-a făcut pe cei doi să uite că azi este duminică. Probabil au gândit într-o astfel de zi paznici sunt mai puţin vigilenţi".

De altfel în decursul anilor trecuţi au fost poliţiştii şi jandarmii au prins numeroşi indivizi care au venit la furat materiale metalice, în special locuitori din comuna Chiscani sau din Colonia de la Kilometrul 10.

Cei doi bărbaţi surprinşi de malul de pământ cunoşteau foarte bine locul unde să sape după conductorul de cupru.
Se pare că descoperiseră firele electrice de mare putere care alimentau „Tocătorul", locul unde materialul lemnos era transformat în particule mici din care se obţinea celuloza.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite