Brăila: Pista de la Ianca va găzdui curse de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a face rost de bani dar şi pentru automobiliştii amatori,Consiliul Judeţean a hotărât ca pista să fie folosită pentru curseÎn ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a fost aprobat cu 23 de voturi pentru şi şapte împotrivă, proiectul unei hotărâri care poate va transforma Ianca dintr-un oraş al aviatorilor într-unul al automobiliştilor.

În baza unei hotărâri a forului legislativ judeţean, s-a aprobat închirierea unei părţi dintr-un imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea CJ, constând în pista de aviaţie, bretele, căi de rulare din fosta cazarmă 906 Ianca.

În expunerea de motive se specifică faptul că aici se pot desfăşura activităţi din categoria motorsport, de tip circuit, iar în acest sens va fi oferit către închiriere pentru o perioadă de zece ani.

Brăila:O singură firmă este interesată de Programul „Lapte-Corn”

Ce spun automobiliştii

Pasionaţii de curse de maşini salută ideea autorităţilor de a le amenaja o pistă specială pentru întreceri.

„ Este foarte bună ideea de a organiza concursuri automobilistice pe pista de la Ianca. Ca orice pistă, este foarte netedă şi betonul din care este făcută are o aderenţă foarte bună. Numai că înainte de a ne pronunţa ce şi cum, trebuie făcută o campanie pe măsură şi eventul aduşi 10-15 competitori din DTM care au maşini anume pentru viteză pe circuit. În timp vor învăţa şi concetăţenii noştri că dacă au o maşină neînmatriculabilă, dar foarte performantă, o pot bricola special pentru cursele de acolo" , ne-a declarat inginerul Valentin Nemţanu, unul dintre promotorii sportului automobilistic în oraşul nostru.

Brăila: Ajutoarele alimentare de la UE vor ajunge la 44.000 de persoane defavorizate/Află de aici care sunt punctele de distribuție din oraș

Atracţie pentru toată zona

„Este foarte bună ideea pentru că un lucru nefolosit se distruge de la sine. Biutele care adăposteau cândva avioanele de vânătoare sunt adevărate tribune pentru spectatorii care vor veni aici. Au toate facilităţile, iar pista este excelentă. Se poate amenaja un circuit cu lungime de peste cinci kilometri cu şicane şi viraje rapide", ne-a declarat şi Marian Covache, fost pilot la Ianca.

Cerere: Undă verde pentru a merge cu viteză în Brăila/Vezi aici ce spun autoritățile

Cel mai probabil, pentru început, la Ianca vor fi organizate doar întreceri de viteză pe un sfert de milă, aşa numitele liniuţe.

Dar cu siguranţă, fiind singurul obiectiv destinat sportului automobilistic din zonă, va atrage curând organizatori de competiţii atât auto cât şi moto.
Body.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite