Brăila: GALERIE FOTO / Direcţia de Sănătate Publică este chiriaş de lux pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.300 de euro pe lună, atât plăteşte Direcţia de Sănătate Publică, Camerei de Comerţ, pentru o clădire degradată. De vreo doi ani, deşi stă într-un imobil nesigur, plin de crăpături, Direcţia de Sănătate Publică plăteşte câteva mii de lei bune pe lună, chirie pentru sediul din Campiniu.

Galerie foto aici

Strigător la cer: 1.300 de euro este suma pe care Direcţia de Sănătate Publică o achită lunar, fără crâcnire, Camerei de Comerţ, pentru sediul dărăpănat de pe strada Radu Campiniu.

Imobilul se află în proprietatea Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Brăila, iar chiriaşul, respectiv DSP, plăteşte suma din bani proprii, de mai bine de doi ani. Contractul de închiriere este „moştenit" şi, brusc, nimeni nu-şi aminteşte cum s-a ajuns la o asemenea sumă. Şi mai interesant este că DSP deţine un imobil în proprietate, însă stă în casa Camerei de Comerţ.

Nu se ştie unde merg banii

Acum, în al 12-lea ceas, conducerea DSP încearcă să schimbe situaţia şi să se mute în fosta secţie a distroficilor.

„Ne-am gândit să ne mutăm cu toţii la sediul din strada Grădina Publică, nr. 2, dar nu cred că putem încăpea cu toţii în acel spaţiu. Putem să-i mutăm pe distrofici la Pediatrie unde le putem asigura şase paturi, iar restul să fie preluaţi de alte structuri. Sediul în care acum sunt distroficii poate fi reabilitat pentru a ne muta noi în el", a precizat dr. Lavinia Craioveanu, director coordonator interimar al DSP Brăila.

Dorinţa conducerii DSP de a se muta este cu atât mai mare cu cât imobilul de pe Campiniu este nesigur, iar crăpăturile care au apărut au început să se adâncească. Am încercat să aflăm chiar de la Camera de Comerţ unde se duc banii, însă n-am reuşit.

Dr. Lavinia Craioveanu spune că este păcat să se plătească chirie pentru un spaţiu care nu este al Direcţiei în condiţiile în care instituţia pe care o

image

conduce are un imobil propriu pe care-l poate folosi drept sediu.

În loc de lămuriri, revoltă

Ioan Chiriacescu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură s-a arătat extrem de deranjat de faptul că reporterii cotidianului „Adevărul de Seară" l-au întrebat despre chiria pe care DSP o plăteşte CCIA.

„DSP plăteşte o chirie la CCIA. De un an şi ceva plătesc chirie către CCIA. Nu ştiu despre ce sumă este vorba. Nu pot spune nici că este mare, nici că este mică. Nu înţeleg unde este problema sau de ce ar fi o problemă în acest sens", a comentat directorul.

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite