„Braicar” Brăila îşi suplimentează flota cu mini-autobuze, pentru a suplimenta lipsa microbuzelor scose de pe traseele operatorilor privaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Societatea de transport local „Braicar” SA a achiziţionat 9 mini-autobuze care vor deveni operaţionale de săptămâna viitoare, după ce vor fi înmatriculate. Acestea vor deservi traseele 16 şi 17, pe unde mergeau până de curând operatori privaţi de maxi-taxi, care au fost nevoiţi să se retragă, după ce Primăria a reziliat contractele cu ei, pentru că foloseau maşini mai vechi de 10 ani.

„Braicar” va mai achiziţiona, la mijlocul lunii octombrie, alte 3 mini-autobuze care pot circula pe străzile secundare pe unde trec traseele 16 şi 17. Investiţia totală în cele12 mijloace de transport în comun noi se ridică la 3,2 milioane lei, fără TVA.

„Aceste mijloace de transport pe care le vedeţi au costat în total circa 23 miliarde lei vechi, fără TVA, iar preţul per bucată este de 1,9 miliarde lei vechi, fără TVA. (...) Autobuzul este echipat cu un motor de 2,3 litri. Are o putere de 125 de cai. Mijlocul de transport este echipat cu instalaţie de climă, care poate fi folosită atât pe timp de vară cât şi iarna, satisfăcând un confort pe care şi-l poate dori oricare dintre cetăţenii municipiului”, explică Cornel Săndulescu, directorul „Braicar”.

Primarul Marian Dragomir spune, la rândul său, că pregăteşte alte suprize pentru brăileni: „Anul viitor vrem să începem modernizarea staţiilor de transport public local din municipiul Brăila, să avem staţii iluminate pe timp de noapte, în care vom monta camere video pentru a nu avea evenimente neplăcute, situaţii de vandalizare a acestora. Vom avea afişaj electronic, să ştie cetăţeanul în cât timp ajunge autobuzul în staţie, pentru că acestea sunt premisele unui transport modern. În aceste staţii nu putem să amplasăm actualele automate de bilete pentru că ar face o notă discordantă, aşa că avem în vedere achiziţia sau închirierea unor automate de bilete moderne, noi, cu afişaj electronic. Aşa cum aţi văzut în câteva oraşe din România, dar în special în străinătate”.

Citiţi şi

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite