Braconieri prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii s-au ales cu dosare penale. Foto: Adevărul
Bărbaţii s-au ales cu dosare penale. Foto: Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, doi bărbaţi care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie.

În data de 05 august a.c. în jurul orei 10.15, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol au depistat şi reţinut în zona kilometrului fluvial 232 al fluviului Dunărea, două persoane de sex bărbătesc, care pescuiau comercial fără a deţine licenţa necesară, dintr-o barcă cu ajutorul unei plase de pescuit din aţă cu care au capturat cantitatea de 16 kilograme de peşte din speciile mreană şi plătică.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români Stefan I. în vârstă de 44 ani şi Laurentiu F. în vârstă de 30 ani, ambii cu domiciliul în localitatea Giurgeni, judeţul Ialomiţa.

Plasa de pescuit din aţă cu o lungime totală de 60 de metri în valoare de 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, barca în valoare de 400 de lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar cantitatea de peşte în valoare de 126 de lei a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit dosar penal pe numele persoanelor pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de pescuit de către persoanele neautorizate urmând a fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Insurăţei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite