Borş de peşte printre păsări de oțel! Vădeniul va fi gazda unui miting aviatic de excepție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă și duminică, Vădeniul va fi gazda unui miting aviatic de excepție. Ca în fiecare an, în ultimul weekend din luna mai, Aerial Club Galaţi organizează un miting aerian la aerodromul Vadeni din județul Brăila.

Sub titulatura devenită deja cunoscută - „Borş de peşte la Vădeni" - câteva zeci de piloţi din toată ţara îi vor încânta pe spectatori cu măiestria lor şi cu frumuseţea zborului.
La manifestare vor putea fi admirate peste 20 de aparate de zbor ultrauşoare: motoparapante (atât pentru o persoană cât şi de dublu), motodeltaplane şi avioane ultrauşoare.


Anul acesta la Vădeni vor fi şi câteva premiere! Publicul din Galaţi şi Brăila va putea să vadă „la lucru" singurul hidroavion ultrauşor înmatriculat în ţara noastră. Aparatul va fi prezentat de o firma din Tulcea, care este dealer în România pentru acest tip de avioane.
De asemenea, la mitingul aerian de sâmbătă va face o demonstraţie în zbor şi singurul girocopter din ţară, un aparat care înglobează atât caracteristicile elicopterelor cât şi ale avioanelor sau motodeltaplanelor. Publicul spectator va putea să admire şi ascensiunile unui imens balon cu aer cald, dacă o vor permite condiţiile atmosferice.

image
image


Odată cu achiziţionarea unui avion de tip AN 2, la Aerodromul Aerial Club de la Vădeni va funcţiona, în curând, singura şcoala de paraşutism din această zonă a ţării.


Demonstraţiile vor începe atât sâmbătă, cât şi duminică la ora 10.00.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite