Bărbatul care a semănat groază în Brăila. A comis un furt de zeci de mii de euro, a simulat un accident rutier şi a dat bani cu camătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un brăilean a pus pe jar poliţiştii după ce a furat zeci de mii de euro dintr-o locuinţă şi aproximativ un kilogram de aur, a simulat un accident rutier pentru a obţine zeci de mii de lei de la o firmă de asigurări şi a împrumut bani cu camătă.

Poliţiştii din Brăila au reţinut zilele trecute un bărbat acuzat de comiterea mai multor infracţiuni în decurs de doar câteva luni. Acesta se numeşte Eduard Nichifor şi este acuzat că, pe 06.02.2020, a pătruns, prin efracţie, în apartamentul unei persoane din Brăila, de unde a sustras suma de 20.000 euro şi aproximativ un kilogram de bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

”În perioada 14.01.2019-15.09.2020, inculpatul, cu ajutorul altor persoane, folosind manopere dolosive şi frauduloase constând în simularea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, a indus în eroare, prin întocmirea în fals a înscrisurilor specifice în domeniul asigurărilor, mai multe societăţi de asigurare de răspundere civilă obligatorie, cu scopul de a încasa sume de bani de la acestea, cauzând astfel un prejudiciu în sumă de 86.335,06 de lei”, susţine procurorul de caz.

De asemenea, în perioada 2019 - septembrie 2020, Eduard Nichifor a acordat împrumuturi băneşti, cu dobândă (în procente 10%, respectiv 20%), în valoare totală de aproximativ 6.000 de euro, către diferite persoane, fără a fi autorizat în acest sens.

Judecătoria Brăila a emis un mandat de arestare pe numele bărbatului pentru 30 de zile, de la data de 23.09.2020, până la data de 22.10.2.2020, inclusiv. Decizia a fost contestată de acesta la Tribunalul Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum îşi terorizează un cămătar clienţii. Femeie ameninţată în timp ce-şi plimba copilul de 2 ani: „Nu mă interesează că frate-tău e gabor!“

Cum îi ameninţa pe datornici un temut cămătar din Brăila: „Îţi vom scoate fetele la produs şi copiii la cerşit“

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite