Ancheta Direcţiei Generale Anticorupţie ajunge la vârful Poliţiei Rutiere Brăila. Şeful instituţiei e acuzat că a intervenit pentru o rudă implicată într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările Direcţiei Generale Anticorupţie derulate la Brăila vizează nu doar agenţi ai Poliţiei Rutiere ci şi responsabili cu grad de conducere. Surse judiciare au declarat că şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, cms. şef Bogdan Zotoi, este cercetat după ce ar fi intervenit pentru protejarea unei rude implicate într-un accident rutier.

Dintr-un proces verbal încheiat în data de 12.12.2014, al Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila, reiese faptul că, în data de 7 decembrie 2014, în zona strada Şcolilor, colţ cu Bulevardul Cuza din municipiul Brăila, un autoturism staţionat regulamentar a fost lovit de un alt autoturism ce a pătruns pe contrasens.

Agentul de poliţie aflat la dispecerat, Mocanu Adrian, a anunţat telefonic echipajul de poliţie aflat din zona respectivă, echipaj format din Bunea Marius (nepotul fostului preşedinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu) şi Cioroiu Aurelian, care s-a deplasat în zonă.

"Cu această ocazie, au constatat că autoturismul BR 05 LAK, condus de Sericenco Dacian, în care se afla şi numitul Feraru Mihai, a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o altă maşină, staţionată, proprietatea lui Relu C. În timp ce se afla la faţa locului, agentul Bunea Marius a fost apelat telefonic de cms. şef Zotoi Bogdan, şeful Serviciului Rutier Brăila, care i-a transmis că Mihai Feraru este unchiul său şi ... să aibă grijă ce face acolo.

Agentul de poliţie Mocanu Adrian, în urma verificărilor în baza de date, a constatat că Sericenco Dacian nu este posesor de permis de conducere. Pentru a nu se constitui dosar penal, ofiţerul Coadă Florian şi agenţii Bunea şi Cioroiu au convenit cu Mihai Feraru ca acesta să declare că se afla la volanul autoturismului.

Agentul Mocanu Adrian a distrus ulterior declaraţiile din care reieşea că Sericenco se afla la volanul autoturismului şi nu deţine permis de conducere şi a înmânat alte declaraţii ale numiţilor Feraru Mihai şi Relu C. din care reieşea că autotursimul BR 05 LAK a fost condus de Feraru şi că el a tamponat autoturismul staţionat, notează cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, citând surse judiciare.

La începutul săptămânii, 11 poliţişti de la Biroul Rutier Brăila au fost arestaţi sub acuzaţia că au primit mită, cinci fiind în spatele gratiilor şi 6 arestaţi la domiciliu.

Citiţi şi

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite