Accident feroviar bizar. Trenul care circula pe ruta Galaţi-Bucureşti Nord a spulberat o instalaţie de irigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al unei societăţi agricole, care are în exploatare terenul din proximitatea căii ferate, a efectuat, pe timpul nopţii, manevrarea instalaţiei de irigare prin aspersie în mod mecanic, fără a supraveghea deplasarea acesteia.

Pe 21 aprilie, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, de către conductorul trenului care circula pe ruta Galaţi-Bucureşti Nord, cu privire la faptul că, în dreptul localităţii Lacu Sărat, a lovit o instalaţie de irigat care se afla în gabaritul liniilor de cale ferată.

”Din cercetările efectuate a reieşit faptul că un angajat al unei societăţi agricole, ce are în exploatare terenul din proximitatea căii ferate, ar fi efectuat, pe timpul nopţii, manevrarea instalaţiei de irigare prin aspersie în mod mecanic, fără a supraveghea deplasarea acesteia. Deşi acesta ar fi observat că  modul său de acţionare ar fi condus la pătrunderea unui tronson din instalaţie în agabaritul liniei de cale ferată, acesta nu a anunţat situaţia creată, pentru a fi luate măsuri în acest sens”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale, iar incidentul a condus la întârzierea a două trenuri cu 101, respectiv 60 de minute. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru accident de cale ferată, raportat la infracţiunea de distrugere sau semnalizare falsă.

Poliţiştii le atrag atenţia tuturor producătorilor agricoli, indiferent de forma juridică, ca atunci când efectuează activităţi în proximitatea căilor ferate, să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru ca acestea să fie desfăşurate în condiţii de maximă siguranţă, pentru a evita producerea unor dezastre.

”Vă rugăm ca, în cazul în care luaţi la cunoştinţă despre o astfel de situaţie, să sesizaţi de urgenţă organele de poliţie pentru a interveni în vederea prevenirii unui eveniment nefericit, care se poate înregistra nu numai cu pagube materiale”, precizează inspectorul Laura Belciugan.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite